söndag 24 juli 2016

Virkade mössor

Hej!

Alla som känner oss vet att vi gillar att klä vår lilla fröken i lite gammaldags kläder, gärna lite spets och volanger. I våras hittade jag en hätta i spets på Kappahl som vi flitigt använt, då den blev för liten hade vi turen att hitta en likadan fast större i en reakorg. Efter det har hättan blivit lite av en signatur för vår lilla dam och för att hon inte skall förlora sin image ville jag ha en hätta även till hösten och vintern.

Eftersom symaskinen är en av mina bästa vänner började jag med att leta efter symönster, men då kom jag över denhär söta, virkade varianten. Visst kan jag virka men är lite dålig på att följa mönster, virkar helst på frihand. Men eftersom HÄR finns en bra bildbeskrivning vågade jag mig på virkprojektet och det visade sig vara jättelätt. Efter att ha virkat en blev jag så ivrig att hon nu har 4 st. varma hättor.Jag använde mönstret från Husmorsskolan som bas men gjorde sedan en del ändringar för att den bättre skulle passa vårt hjärtegull. Jag virkade t.ex. 9 stolpvarv istället för 5 som i beskrivningen eftersom den blev allt för liten annars. För att den också skall värma i nacken lade jag till ett stolpvarv också i nedre kanten. 


Även framkanten är lite olika på alla mössor, en fick endast volang, två fick spetskant och den rosa fick både volang och spets, extra allt helt enkelt ;) Pappan i huset tyckte den var lite väl mycket utsmyckad men jag får använda den själv då vi är ute på våra egna äventyr!Nu har hon en i varje färg så jag får nog ta och hejda mig lite med mössvirkningen. Blev ju så ivrig med virkningen så jag söker som bäst något nytt projekt, virkade kläder kommer troligtvis inte bli använt av vår lilla svettloppa så får nog ta och hitta nått annat skoj i stället. 


1 kommentar:

  1. Så fine!
    Barn i slike gamle nostalgiske klær er bare nydelige.
    Ha en fin kveld.
    Klem Christina

    SvaraRadera