söndag 20 oktober 2013

Gardiner av lakan

Hejsan bloggen!

För några kvällar sen låg jag på soffan och stirrade på våra vardagsrumsgardiner och stänger. Dom långa vita gardinerna såg ihopklämda ut bakom soffan och svarta gardinstängerna sticker utför mycket. 


Då bestämde jag mig för att plocka ner den fula stången och sy nya gardiner. Köksgardinen från Hjärtero gillar jag jättemycket så det blev att kopiera den modellen. Då jag får en idé att göra nått skall det gärna ske samma minut eller helst samma sekund, så jag gick genast upp och rotade i tyglådan. Det jag hittade var ett gammalt vitt lakan och så hade jag en del spets kvar från något tidigare projekt. 


Då jag började trodde jag förstås att det skulle bli ett enkelt och snabbt projekt, men så blidde det inte!! Det tog mig nästan en hel dag att sy två små gardiner och jag stötte på flera knasiga bekymmer längs vägen. Men nu hänger hissgardinerna på plats :) 
Istället för att sätta upp en ny gardinstång köpte jag två kvastskaft (vanlig rundstav) som jag sågade till rätt storlek. I båda ändorna av rundstaven spikade jag en spik och spikade en längre spik i väggen som  "stången" vilar på. Aningen svårt att förklara men det är sist och slutligen en väldigt enkel och osynlig konstruktion.  

Banden valde jag att inte sy fast så kan jag byta dem till röda inför julen istället för att byta hela gardinen. 

Tyvärr blev det ingen helhetsbild från vardagsrummet idag eftersom det är så svårt att fota mot fönstren då solen lyser så starkt. Men en annan dag får ni se :) Rummet blev ljusare (om möjligt ;) och blicken dras inte längre till den fula svarta stången ;) 

2 kommentarer:

  1. Så smart och snyggt! Uppfattar det som du satte spiken horisontellt i änden på rundstaven och lät den vila på spiken i väggen? Båda sitter på plats genom de respektive spikhuvudena? Har jag fattat rätt? Fungerar det bra? Ska sy franska hissgardiner tänkte jag. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jepp precis så gjorde jag om jag minns rätt 😊 det är många år sedan 😊

      Radera