torsdag 18 augusti 2016

Skaparglädjen är på topp och lillan har fått en ny garderob!

Hej!

Den senaste tidens regniga väder har minsann fått mina pysselfingrar att klia och jag har både sytt och virkat diverse kläder åt lillan. Virka har jag kunnat så länge jag kan minnas men har aldrig riktigt vågat mig på mönster utan har mest tillverkat filtar och mormorsrutor. Nu har jag provat mina vingar lite och även om det inte är några mästerverk så blev det fullt användbara kläder. Symaskinen hittade också fram igår och jag sydde två byxdressar åt Elvine. 


Pappan i huset gillar gult och är svag för retroinspirerade barnkläder, själv gillar jag mera gammaldags grå och rosa men börjar mjukna även för retrostilen. 


Den gula dressen är lätt att dra av och på eftersom jag sydde tunna gummiband upptill och i bensluten. Eftersom hängslen bara består av knytband hoppas jag att hon kommer att kunna växa i denna dress. 


En enkel rosa dräkt blev det också med knytband av spets upptill så jag slapp att sy knapphål eller dragkedja. 


En virkad romper har jag också fått till. Den är ännu lite stor men i vinter tror jag den kommer sitta som en smäck med ett par fina strumpbyxor under. Gillar verkligen mönstervirkningen som bildar små bollar och ger en fin struktur. Mitt mål är att försöka mig på en kofta i samma mönster, men får nog öva lite tills dess. 


Det första virkade plagget blev ett par gula hängselbyxor. De var ännu aningen långa men troligtvis hinner hon växa i dem tills nästa vår. Båda mönstren har jag tagit från min mommos gamla virktidningar från 1959. Älskar verkligen dom gamla mönstren och sitter hellre med en tidning framför mig än en internetsida. Mommos gömmor är verkligen guld värda, hon har minsann allt man frågar efter :) Minns då vi var små och garnet eller tyget tog slut hemma så kunde vi bara slå en signal åt mommo som letade i sina skåp och vipps hade vi tyg och garn igen. 


Som bäst håller jag på med en virkad kofta men eftersom garnet tog slut mitt i fick jag ta en liten paus. Virkningen är perfekt då jag kan sitta på golvet medan lillan leker och det kräver heller inga större förberedelser som att sy gör. 

Idag har solen äntligen tittat fram så virkningen får ligga och vänta men i höst kommer det garanterat att bli flera kvällar med virknålen i handen. 

Ha en bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar