tisdag 8 november 2016

3 x hemmasydda bloomers

Hej!

Just nu kliar det i mina pysselfingrar som aldrig förr. Virknålen och symaskinen går varm varje gång jag får en chans att vara lite kreativ. Mest är det lillan som får agera modell och hennes klädskåp får nya plagg nästa dagligen. 
För några dagar sedan sydde jag tre olika versioner av bloomers, det vill säga korta shorts. Shorts är det mest använda plagget hos oss, i somras låg hon oftast och mös i endast blöja och shorts och nu på hösten har vi strumpbyxor under. Mycket lättare med strumpbyxor än byxor + strumpor tycker jag då strumporna åker av med ca. 5 minuters mellanrum. 


Det blev ett par senapsgula som passar till en krage jag virkat, ett par beige med hängslen och ett par svarta till basgarderoben. 


Jag älskar att klä Elvine i hängselbyxor, hon är ju så otroligt gullig då hon yrar omkring i sina hängslen. Dessa byxor sydde jag utgående från ett vanligt shortsmönster och lade till bröstlapp och hängslen som jag klippte ut på fri hand. Istället för att ha gummiband runt hela byxlinningen sydde jag fast gummibandsändorna där bröstlappen börjar. 
Då jag virkar eller syr hängselbyxor lagar jag alltid hängslen i kors så att man med tiden då barnet växer kan ha dem rakt upp och på så vis blir de inte små så fort. 


Den här rostfärgade, stickade tröjan köpte vi på Zara för ett tag sedan och är jättefin tillsammans med de svarta shortsen som jag sydde i vanligt trikåtyg. På nätet finns hur många mönster som helst på bloomers, själv minns jag inte var jag printade ut mitt men det är lätt att hitta. Dessutom är det bland det lättaste som går att sy till ett barn, några få, raka sömmar. 


Strumporna är tyvärr inte hemmastickade utan jag köpte dem på loppis medan jag väntade lillan.
Kragen har jag dock virkat själv. Den var jättelätt att göra och det kommer nog bli många fler av den tror jag. Mönstret finns gratis att ladda ner HÄR .


Den lilla virkade rosetten är ett 2 minuters projekt och mönstret till den finns HÄR.


För ett bra tag sedan virkade jag ett par gula hängselbyxor åt Elvine som jag trodde skulle passa om ett år eller så men nu passar dom jättebra bara byxbenen viks upp lite. 


Det är så himla roligt med barnkläder, det går fort, materialåtgången är liten och man får låta fantasin flöda. 
Men nu får jag väl ta och lugna ner mig så att hon hinner använda alla kläder också. Som bäst håller jag på virkar en julklänning som är lite mera avancerad så förhoppningsvis håller den mig sysselsatt ett tag.

Ha en bra dag!

1 kommentar:

  1. Jättefin krage, blev sugen på att virka en sån också. Härlig färg du valt också :)

    SvaraRadera