måndag 24 oktober 2016

Vårt plankbord är färdigt!

Hej!

Enda sedan vi kom igång med husbygget har jag drömt om ett stort och rymligt matbord av gamla plankor och nu har vi äntligen fått det färdigt. Plankorna hittade vi under plastmattan på övre våningen så det känns lite extra speciellt att ta tillvara på det som ursprungligen fanns i huset. 


Plankorna var blågråa och ganska smutsiga så en hel den tid har Danne satt på att slipa dem. Tanken var från början att vi skulle föra in dem till ett hyvleri men då vi började på med byggandet märkte vi att det inte behövdes eftersom vi heller inte ville ha bordet spikrakt och utan skavanker. 


Ramen är byggt i nytt trävirke som jag sedan målade med en matt, svart färg.
Efter flera omgångar med slipmaskinen betsade jag bordsskivan och slutligen vaxade jag den med bivax. Än så länge har vi vaxat endast ett varv men troligtvis kommer det behövas fler varv för att avtorkning skall bli så lätt som möjligt. 


Slutresultatet blev betydligt bättre än förväntat och vi är båda jättenöjda.Nu gäller det bara att hitta nya stolar (igen) eftersom dessa var aningen lägre än vanliga stolar och bordet aningen högre, men tillsvidare får vi nöja oss med dem vi har.

  Bordet invigdes igår på söndagsbrunch med tjejkompisarna. Vi rymdes alla mer än väl så bordet fick nog godkänt av gästerna också. 


Ha en bra dag!

2 kommentarer: