måndag 10 oktober 2016

Uppsving av matsalen

Hej!

Här kommer en snabb hälsning från södern, d.v.s Esbo. Vi är hos Elvines farmor på semester och kommer stanna ännu en vecka, otroligt skönt att komma iväg från vardagsruliansen för att bara få ta det lugnt. 

Innan vi åkte hemifrån fick vår matsal sig ett litet uppsving (eller nersving kanske nån kan tycka då vi bytt ut nya möbler mot gamla). Vi har fått ärva en jättefin gammal kökssoffa av min mormors man som går jättefint ihop med stockväggen i köket. Jag har länge varit sugen på att byta u våra köksstolar och då vi fick in kökssoffan blev det ett faktum att de inte passar in längre. Som på beställning dök 6 st. gamla, vackra pinnstolar upp på fb loppis.  


De gamla stolarna skulle säljas men så hittade vi en köpare som ville ha bordet också och eftersom vi har planer på att laga ett nytt bord av våra gamla golvplankor sålde vi det också. Så för tillfället ser det lite knasigt ut då vi saknar köksbord. Men då vi kommer hem skall vi ta tag i saken och föra plankorna till ett hyvleri. 


Kökssoffan har stått i ett uthus i flera tiotalsår och är därför i jättefint skick. Det enda vi behöver göra är att få madrassen upphöjd med lite plankor i botten så att man kommer upp i normal sitthöjd. Jag är verkligen nöjd med transformationen av matsalen och det känns som att stilen passar bättre i just vårt hus än vad det gamla gjorde. Såhär såg det ut innan:


Snart väntar en dag på Ikea för min del och de nya bordsbenen skall inhandlas. Ett steg närmare vårt stora, rymliga matbord.

Ha en bra dag allihopa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar