lördag 24 september 2016

Natta, virka och bygga!

Hej!
Hemma hos oss är det full fart som vanligt, min mamma ringde igår och meddelade att hon fortfarande har samma telefonnummer ifall jag skulle ta mig tid att ringa ibland... Mellan matningarna, nattningarna och virkningarna skall det planeras övre våningen, hämtas material, lagas mat och så vidare. Fast man är totalt slut då kvällen kommer gillar jag verkligen detta tempo, den ena dagen är inte den andra lik. 


Igår hade vi en fixardag här hemma och gick igenom skåp och förråd. En hel del åkte ut på fb-loppis och mycket blev hämtat redan igår, känns skönt. Eftersom lillan har växt ur sin vagga tog vi in spjälsängen igår då vi ändå röjde i förrådet. Jag mindes att den var fin, men inte såhär fin! Den hittade vi på en vind i ett hus i Nykarleby som skulle rivas. 


Första natten sov hon som en stock och vi passade båda på att sova till kl 8.50 i morse då pappan i huset var på nattjobb. Men dagtid sover hon inte riktigt lika gott, eller sover gör hon men att somna har blivit ett projekt i detta hus.. Senaste veckan har det tagit mellan en och två timmar för henne att somna inför dagssömnen. Hoppas att det bara är nån fas hon är inne i. 


En annan dag då pappan var på nattjobb virkade jag en söt liten mössa åt Elvine. Ett barn kan väl inte ha för många mössor, eller? Jag utgick ifrån DETHÄR mönstret, men anpassade det efter Elvines huvud och provade vart efter. 


Annat jag virkat den senaste tiden är en romper åt en liten kille. Grunden gjorde jag på samma vis som den beige som jag virkat åt Elvine för ett tag sedan men gjorde en resår upptill. Just nu håller jag på med ett par rostfärgade byxor som skall passa mössan. Är verkligen såå glad att jag hittat denna hobby, möjligheterna är oändliga och det är bara att låta kreativiteten flöda!


Man kunde nästan tro att jag inte hunnit med annat än att virka och natta den senaste tiden men lite lingonsylt och saft har jag också kokat. Vi fick ett fullt ämbar av en jättesnäll arbetskompis så nu har vi både sylt och saft tills nästa lingonsäsong. 


Övre våningen då? den går bara framåt, framåt! Alla väggar är målade och idag började Danne lägga golvet. Här skall ni få se en liten sneak peak på vårt sovrum:


Nu skall jag fortsätta virka, ha en trevlig lördag allihopa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar