tisdag 1 oktober 2013

Inred med mat

Ofta då jag läser bloggar eller inredningstidningar tycker jag det ser så städat och fint ut med färska blommor på borden. Själv kan jag lyxa till det ibland och köpa blommor åt mig själv eller plocka in från gården. Men nu såhär till hösten är det lika fint och betydligt billigare att låta maten stå framme som dekoration!


Att ha löken på ett fint kakfat tycker jag blir en vacker kontrast. Våningsfatet känns lite exklusivt medan löken är  billig och naturlig, men tillsammans utgör de en fin helhet :) 


Frukter är vi ganska dåliga på att äta men kanske dom inte glöms bort nu då de står framme på bordet och inte ligger längst ner i kylen och möglar ;) Frukten ger det vita köket en fin, naturlig färgklick. 
Annat jag brukar ha framme är t.ex. grönsaker och ägg. Att förvara maten synligt gör köket mer levande. 

En dröm är att någon gång ha ett kök med öppna hyllor så man ser det som skåpdörrarna annars gömmer. 
I en lägenhet där jag bodde för länge sen hade jag rum att ha en hylla för alla mina torrvaror. Hyllan har jag fortfarande kvar men tyvärr ryms den inte i köket.


Jag vill passa på att tacka för ALLA fina kommentarer jag fått här på bloggen! Det känns såå bra att vara tillbaka då jag fått ett sånt varmt välkomnande! 

2 kommentarer:

  1. maten är absolut lika fin som blommor. Vi konsumerar lök på löpande band så kanske jag skulle ta fram ett jättefat och sätta löken där som ögongodis. Bra tips.

    SvaraRadera
  2. Ja, öppna hyllor är snyggt. Vill själv gärna ha det i framtiden också.

    SvaraRadera