fredag 22 juli 2016

DIY ramlist!

Hej! 

I fjol fick jag en insektsplansch av min syster då jag fyllde år men då bodde vi i husvagnen och sedan dess har den legat ihoprullad i skåpet. Jag har länge spanat in ramlisterna som finns på Lagerhaus men de är allt som oftast slut. Istället för att sitta och vänta på en leverans eller Umeåresa fixade jag ihop väldigt enkla ramlister själv av spillvirke som fanns på gården (äntligen något positivt med byggskräp).


Då vi rev upp golven på övre våningen hittade vi många välbevarade veckotidningar mellan våningarna. Jag har sparat dem i en stor påse i förrådet men tog nu fram ett par för att fixa till tavlor i badrummet. Tycker det är roligt att inreda med sådant vi hittat i huset eller på gården, det är kul att prylarna har en historia och koppling till huset. 


Såhär blev resultatet i badrummet:


Det är som sagt lätt som en plätt att göra ramlister själv. 


Jag började med att leta upp passligt tjocka lister/plankor på gården (går nog lika bra att köpa nya). Sedan sandpapprade jag dem lite och målade. Eftersom jag inte råkade ha någon bets hemma blandade jag ut vanlig akrylfärg med lite vatten så att färgen blev lagom transparent. Sedan var det bara att nita fast postern och tidningsomslaget i trälisten. I en verktygsback hittade jag passligt nog två stycken gamla, söndriga halskedjor att hänga upp tavlorna i. Jag nitade även fast dessa med samma nitmaskin. 
Resultatet blev riktigt bra tycker jag med tanke på att jag inte behövde betala en euro! 

Idag har jag haft stora städdagen hemma (känns ibland som den dagen är varje dag...) och tvättat soffan från topp till tå. Det händer inte särskilt ofta att den är ren med bebis och hund i huset. Om någon har tips mot hundhår tar jag gärna emot! Men nu i några timmar får vi njuta av rendoftande soffa! Bäst att passa på att fota då också ;) 


Ha en trevlig fredagkväll allihopa!

2 kommentarer: