onsdag 13 juli 2016

Inredningstorka och bröllop

Hej!

Sommaren susar förbi i rasande takt och det är redan mitten av Juli, otroligt att vår lilla dam hemma redan är 5 och en halv månad! Hon utvecklas i snabb takt och vill gärna ha bus och stohej all sin vakna tid. Just nu tränar hon på att ta sig fram vilket hon själv upplever som frustrerande eftersom hon vill mer än hon kan. Men snart så får hon mera frihet då kroppen börjar hänga med!

På inredningsfronten händer det tyvärr inte mycket. Jag har så mycket idéer och ser inspirerande bilder både här och där men får sällan till det hemma. Men kanske det är en del av charmen med att inreda ett helt hus; det blir aldrig färdigt. 


Ett litet tillskott här hemma har det i alla fall blivit, en svart Ranarp från Ikea. Gillar den väldigt mycket och den blev ett passligt blickfång i vardagsrummet. 


En liten fotovägg har också dykt upp i matsalen. Praktiskt att hänga bilder med klädnypor så får man byta ut dem vartefter man vill ha variation. 


För övrigt så flyttar jag omkring prydnader hit och dit och få saker har hittat sin riktiga plats. Min vision är att hela husets inredning skall bytas ut från den lantliga mot mera industriell men allt kan ju inte bytas ut på en gång, där säger både gubben och plånboken stopp. Men som sagt, det får väl ta lite tid! Snart har vi ju en övre våning att inreda också så kanske det är en bidragande orsak till att saker och ting känns aningen tillfälligt. På tal om övre våningen så har den pausats lite i och med att Danne jobbat mest på utsidan (som snart är klar) men idag har det målats innertakplankor så det stått härliga till så snart är vi i full gång igen. 

Nu till något roligare än idétorka, nämligen bröllopet vi var på i helgen. Det var en av mina närmsta vänner Nina som äntligen fick säga ja till sin Benjamin. Jag fick den stora äran att stå vid hennes sida som brudtärna och hela dagen (+natten) var alldeles fantastisk! 


Här är kortet jag knåpat ihop. Många utstansade blommor blev det i lite olika ljusa nyanser, enkelt och klassiskt. 


På den vänstra sidan ser ni alla mina underbara tjejkompisar. Vi har hängt ihop så länge jag kan minnas och kommer nog göra det tills vi blir gamla och gaggiga. Innan det var dags för kyrkan fick vi lite kvalitetstid med bruden på hotell Astor, spännande och pirrigt kan jag lova!


Nina var nog den vackraste bruden jag sett och även vädergudarna var på vår sida. Vi som hade barnvakt en hel dag för första gången passade minsann på att ta vara på tiden tillsammans och kom hem till vårt lilla troll kl 06.30! Elvine hade knappt märkt att vi var borta så både mamma och pappa var nog lite oroliga i onödan. Även om vi visste ju att hon var i de bästa händer man kan tänka sig kändes det ovant att inte ha henne med oss. Nu efter att ha laddat energi med vänner och varandra tror jag det tar ett tag igen innan vi lämnar bort vår skatt. 

Tusen tack Nina och Benne för en oförglömlig dag, hoppas att ni nu ligger och njuter på sandstranden :) 

Nu skall jag krypa ner i sängen bredvid min sovande lilla prinsessa. Go'natt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar