lördag 14 maj 2016

Vårt badrum

Hej!
Innan vi hade ritningarna till huset klara vara vi båda överens om att vi ville ha ett stort badrum och hjälpkök. På ritningen såg det ganska stort ut (13 m2) men då väggarna kom upp kändes det plötsligt jättelitet. Efter all skålning och ytmaterial krympte rummet ännu mera och jag blev orolig för att vi inte skulle få vårt luftiga grovkök med mycket arbetsyta. 
Nu då det är klart är vi helnöjda och det var nog bara en illusion att det skulle vara litet. 


Inredningen i badrummet blev den samma som i köket för att vi skulle hålla den röda tråden i huset. 


Den stora korgen är ett loppisfynd och fungerar bra som förvaring av rentvätt som man inte har tid att vika ihop för stunden. Bredvid skötbordet har vi en trådkorg som oftast är full av Elvines pyjamasar och byteskläder. 


Även i badrummet har vi som i övriga huset alla eluttag och strömbrytare från Schneider i serien Rennova, en fin detalj tycker jag.


Badrumskranen blev en budgetversion av den jag egentligen skulle velat ha. Men eftersom vi har lärt oss att vi inte har råd med första hands valet då det kommer till alla detaljer fick vi kompromissa i och med det kunde vi köpa duschen vi drömt om. Duschen är en stor favorit och har fungerat bra, även duschen som finns vid grovingången gillar jag massor. Där har vi en stor sil i golvet (kurasyöppö) som är väldigt praktisk då man kommer in med lerig vagn, hund eller stövlar. 


Bergsvärmepumpen finns också i badrummet och i samband med den kom en massa fula, grova rör på väggen som vi har täckt in med skåp. I och med det fick vi förvaring för tvättkorgar och städskåp. 


Som ni kanske såg på bilderna saknas ännu lite småfix för att rummet skall vara helt klart, men snart så. 

Mitt tips till er som planerar att renovera eller bygga är att satsa på förvaring och arbetsyta. Det ser nästan alltid snyggt och städat ut då man får bort gömt tvättpulver, shampooflaskor och smutstvätt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar