onsdag 18 maj 2016

Pimp my babygym och DIY ärtpåsar

Hej!

Igår och idag har jag medan lillan sovit fått lite kvalitetstid med symaskinen. Det är så avkopplande ibland att bara få sitta ner i lugn och ro i tygerna och nålarnas värld. 

Jag har alltid gillat klassiska leksaker som inte blinkar och har en massa ljud där inte alla sinnen är färdigt stimulerade och barnen själva får träna sin fantasi. Dock är ju vår lilla dotter av annan åsikt, ju mer ljud och blink destu bättre ;) Men för att mammas inredningsöga inte skall ha allt för ont har hon nu fått lite leksaker i mera passande färger. 

Ärtpåsar är ett superenkelt och billigt pyssel som går bra att göra tillsammans med lite äldre barn. 


Jag började med att klippa ut en modell i paff som är 12x12 cm. Sedan klippte jag ut dubbelvikta tygbitar av lite rester jag hade hemma. Sen var det bara att sy räta mot räta runt kanterna men lämna en lite öppning för att kunna fylla med ärter. 


Efter att ha sytt runt kanterna klippte jag bort hörnen för att underlätta vändningen av tyget. Sen var det bara att ta fram tratten och hälla i ärter så att påsen blev fylld till ca. 2/3.


Slutligen sydde jag en söm från utsidan av påsen nära kanten. 


Ännu är hon lite väl liten för ärtpåsarna men många av våra yngre gäster kommer nog tycka de är roliga. Något Elvine inte är för liten för är babygymmet som hon älskar! Det ligger framme allt som oftast och även där är mamma inte riktigt nöjd med färgerna så det fick sig en liten light makeover. 


Gymmet som är köpt på Ikea är lätt att plocka i sär så jag började med att ta bort bågarna. 


Sedan sydde jag två stycken "strumpor" i trikåtyg att dra på bågarna. 


Aningen bättre passar nu gymmet in och lillan tycker lika mycket om det nu som tidigare :)

2 kommentarer: