lördag 7 september 2013

Recepttips!

I fredags då vi var bortbjudna på middag lovade jag ta med mig efterrätten och hittade receptet till denna smarriga tårta hos Inredningsfrun. Den var superenkel att göra men förberedelserna tar lite tid. Orginalreceptet var för 10 personer men jag ändrade lite på det så jag skulle få en större tårta: 

Ingredienser: 
1 (konserv)burk sötad kondenserad mjölk
10-15 st- digestivekex
ca. 1 dl. smält eller flytande margarin/smör
2 dl. vispgrädde
1 burk vaniljkvarg
jordgubbar eller andra bär till garnering

Jag började med att koka den kondenserade mjölken i ca. 2½ timme (Obs! utan att öppna burken)
Sedan mixade jag smält smör med smulade digestivekex och tryckte ut smeten i en pajform med löstagbara kanter. Efter att mjölken kokat och blivit "kolasås" bredde jag den över botten. Innan servering vispade jag grädden, blandade i vaniljkvargen och toppade med jordgubbarna. Klart! :) 


Hela kakan gick åt i ett nafs (vi var 6 vuxna och 3 barn) så en stor pajform rekommenderas om man är flera :) 

1 kommentar:

  1. Och resultatet blev så gott, så gott.... )
    -Sara

    SvaraRadera