lördag 23 januari 2016

Vårt hem är möblerat!

Hej! 

Denna helg har Danne varit ledig vilket har varit jätteskönt, speciellt för mig som är ovan att vara ensam hemma så mycket som jag är nu. Under byggtiden har ju rörmockaren, elektrikern eller nån annan byggubbe kommit och hälsat på mellan varven men nu är det slut på det. Skönt att inte ha främmande folk i huset men det märks nog att man blir lite knäpp av att bara vara ensam, tur att jag haft så mycket kaffegäster de senaste dagarna :) 

Under Dannes lediga dagar har vi mest fixat och donat här hemma. Det är så härligt att inte behöva stressa, få packa upp en låda i taget och känna in vilken möbel som skall stå var. Idag fick vi dock de stora möblerna ungefär så som vi vill ha dem. Nya mattor har vi i både matsalen och vardagsrummet. "Luddmattor" eller ryamattor heter det väl på riktigt är från och med nu strängt förbjudet hos oss, oavsett vilket superpris de säljs för! Vi har testat dem så många gånger och det är dömt att misslyckas med hund och klottiga människor. 

Därför blev det denna gång mattor som är lätta att torka och dammsuga av. Vi var båda lite osäkra på om det blir för mycket mönster för oss men mot det ljusa golvet och annars ganska mönsterlösa inredningen fungerade mattorna jättebra. 


Vår gamla ektorpsoffa var vi överens om att byta ut så fort ekonomin tillåter det eftersom ingen av oss kunde se vårt nya vardagsrum med en hörnsoffa. Nu med facit i hand passar den riktigt bra och det är inte alls bråttom att byta ut annat än de gamla soffkuddarna som ligger i en oorganiserad hög på bilden. Nu återstår den allra roligaste biten, INREDNINGEN!! Jag har längtat efter att få inreda sen den dagen vi köpte huset. Hittills har jag bara hastigt plockat fram några ljusstakar här och där men i morgon börjar det roliga med att plocka bland prydnader och flytta saker hit och dit. 

Nu skall vi fortsätta lördagskvällen med pulled pork burgare, klyftpotatis och kanske en film. Vi konstaterade just att ingen av oss minns hur man inte gör någonting alls en ledig kväll. Efter allt intensivt byggande är det nästan så att det kryper i kroppen då man bara sitter still. Tur att vi snart får ett tidsfördriv som heter duga! ;) 

Ha en trevlig lördag alla där ute! 

4 kommentarer: