torsdag 21 januari 2016

Vaggan och små pompoms!

Hej! 

Jag har länge sagt att bebisen inte får komma innan sänghimmeln till vaggan är sydd. Lite skämtsamt eftersom huset varit halvfärdigt och vi har knappt haft rinnande vatten. Men NU är sänghimmeln sydd, vaggan bäddad och mobilen ovanför sängen ihopknåpad. Detta betyder väl att bebisen är välkommen nu :) Idag är det 16 dagar kvar till beräknat datum så det börjar nog bli lite pirrigt. 


Vaggan är av märket Troll och den köpte vi redan i höstas. Jag är så glad att vi vågade börja samla på oss saker så pass tidigt i graviditeten för det skulle nog ha blivit stressigt och dyrt att köpa allt nu.

 

Sänghimmeln sydde jag av ett billigt Ikealakan som jag handlade hem flera av senast vi var där eftersom jag visste att jag hade flera syprojekt framför mig. Det var lätt som en plätt att sy och dessutom gick det snabbt då jag använde overlocken. 

Någon mobil att hänga ovanför sängen har jag inte hittat i "våra" färger så det fick bli att tillverka en sån också. Det blev en mobil av små pompoms som jag gjorde av servetter jag hade hemma. 


Inte heller hade jag någon ring att hänga pompomsen i så jag klippte sönder en rund godislåda. Kanterna virade jag med remsor av lakanstyget som blivit över då jag sydde sänghimmeln. 


Summa summarum kostade sänghimmeln och mobilen mig ca. 1.99 e för lakanet. Billigt med återbruk! Nu hoppas vi att vårt guldkorn skall sova gott i sin säng :) 

I kväll hoppas jag att vi skall få flytta in i sovrummet där vi fortfarande har vår säng oihopskruvad eftersom det fattades en skruv. Nu har vi fått en ny från Ikea och efter att vi fått bort madrasserna från vardagsrummet kan jag börja inreda på allvar. Då skall ni få se mera helhetsbilder från huset nu då det är möblerat. 

Det är så roligt att ni är så många som kikar in här hos mig! Såg idag att bloggen haft över 50.000 besökare nu och antalet stiger för varje dag. Superkul! Hoppas att jag skall hitta tiden att fortsätta blogga även med en liten skrutt i famnen :) 

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Vad supergulligt med den hemmagjorda mobilen!
  Vilket fint DIY-tips :)
  Och jätteroligt att se den fina Trollvaggan uppbäddad!
  Stort grattis till er lilla nykomling :))
  Hälsningar
  Sanna


  SvaraRadera
 2. Hur har du sytt sänghimmeln upptill och vad har du fäst den i däruppe? Tycker de e svårt att veta hur man skall laga....

  SvaraRadera