torsdag 16 oktober 2014

Nya ritningar

Hej!

Det går snabbt i hussvängarna nu. Idag har vi fått vår tomt styckad så vi vet precis var gränserna går. Det blev en rolig överraskning för oss eftersom tomten blev betydligt större än vi hade tänkt oss :) Vi visste ungefär var gränserna gick men i verkligheten blev gränserna flera meter från det. 

De nya planlösningsritningarna har vi också fått idag. Jag tittar på bilderna flera gånger om dagen och njuter av det fantastiska hus vi kommer att få (eller få och få, efter lång tids slit och många svordomar). Huset kommer att bli vinrött med vita fönster och knutar, taket blir svart. 


Här är nu den nya planlösningen. Det kommer bli sååå underbart med stort, öppet kök och en ordentlig hall! Att vi inte tänkte såhär tidigare. Just nu finns det inget i huset jag vill ändra på, det kommer bli en dröm som blir sann att få bo såhär! Tänk att det blir just vårt hus!!


 Varje dag lär man sig nya saker. Jag trodde aldrig i min vildaste fantasi att det kunde vara såhär mycket jobb med att renovera och bygga ut. Just nu är vårt problem att den gamla stenfoten kommer för högt upp då isoleringen skall på. Valet vi har är att isolera rakt på stenfoten och missta 30 cm av takhöjden eller att såga bort en del av stenfoten, vilket vi skall göra. Eller inte jag men Danne skall försöka få det fixat i helgen. Om allt går som planerat d.v.s. om vi hinner få ritningarna för alla vattenrör och om gruset kommer i tid blir det att fylla upp hela nedre våningen med grus på tisdag. Vi har ju haft en stor jordkällare som skall täckas igen så det lär bli mycket grus.. Efter det skall golven där nere gjutas. Jag ser fram emot detta eftersom man då kommer se mera struktur i huset och det kommer inte vara en enda stor grop längre. 

Vi kommer ha väldigt mycket jobb det närmaste året. Men jag tvivlar inte en sekund på att det kommer vara värt allt arbete. Att få bygga upp sitt eget hem steg för steg har alltid varit en dröm för mig. 


2 kommentarer:

  1. Kommer att bli så fint, roligt att följa med hur det blir..

    SvaraRadera
  2. Fint hus får ni, härlig öppen planlösning har ni! Vilken fördel att ha båda våningarna, vi bygger ju bara första våningen och har således måsta "pressa in" allt pånedre våningen, men vi e nog nöjda iallafall :) . Ja kommer också ihåg hur stora framsteg man tycker att alla ändå ganska små händelser har varit, det är väl en del av charmen. Kör hårt!
    //Jens

    SvaraRadera