onsdag 20 maj 2015

Vi är på gång!

Hej!

För några veckor sedan satte vi äntligen igång med tillbyggnadens grund. Det började med att grävaren var här och fyllde upp gropen med grus och plattade till det. Efter det skulle "ramen" gjutas eller anturan som pojkarna kallar det. Formarna byggdes av lecastenar och gamla pressun. Sen var det bara att ringa vasa betong :) 
På den nedre bilden ser ni den färdiggjutna anturan. 


Trots att vi bor i Finlands soligaste stad har vi inte sol alla dagar.. Det har varit mycket regn och rusk den sista tiden och jag har tyckt riktigt synd om Danne som fått stå ut med regnet. Men som han brukar säga åt mig, "om man bara byggde då solen skiner skulle detta hus bli klart om 13 år" :)Snabbt har det gått och idag ser det ut såhär:


Äntligen börjar man se hur stort huset blir och rummen blir mera tydliga. Just nu håller vi på funderar på badrumsinredningen och placeringen av dusch, wc och lavoar inför rördragningen. Det är minsann inte lätt att veta hur det blir mest praktiskt.. 

Vi har också köpt en ny dator nu i veckan som fungerar jättebra. MEN jag kan inte installera photoscape i den eftersom den har ett annat operativsystem än windows. Suck. Har letat och letat idag efter ett liknande program men hittar inget som faller mig i smaken. Därför kommer det troligtvis dyka upp den del oredigerade bilder här framöver..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar