fredag 10 april 2015

10.04.2015

Hej!

Nu har det gått två månader sedan jag tittade in här sist. Det har minsann hänt mycket under den tiden. För en dryg vecka sedan blev vi officiellt Sundombor så nu bor vi vid huset i en husvagn. Husvagnslivet har börjat betydligt bättre än förväntat och vi trivs jättebra här. Vi sparar både tid och pengar då vi ändå är på bygget mest hela tiden. 

På husfronten har det också gått framåt en del, vi har bland annat fått nytt tak. . Här nere ser ni hur det såg ut då taket byggdes på marken.


Då taket var färdigt bjöd vi hit våra starka vänner för takrivartalko. Det var riktigt roligt och på två dagar var det gamla taket rivet. Eftersom väggen skulle byggas upp en del (för mera takhöjd på övre våningen) var huset utan tak i ungefär en vecka. Vi hade lite otur med vädret eftersom det regnade och snöade mycket just då och vi fick ofta åka och kolla så att det inte kom in allt för mycket vatten. Som tur var höll presenningarna ganska bra så inget blev förstört. 

Sen till själva taklyftet, det var SPÄNNANDE för mig som stod uppe på kullen och filmade alltihopa. Efter lite fix och trix med mellanväggen och gavlarna landade taket tillslut perfekt!


Nu är det bara plåten som saknas så är taket färdigt. 

Annat som hänt sedan sist är att nästan all panel är bortriven och farstukvisten har rivits och byggts upp på nytt. 
Sätter än en gång med en bild av husets förändring på framsidan:


Till näst skall ytterväggarna skålas, få ny isolering och vindskyddsskivor samt taket skall få sin plåt. Om ca. en och en halv vecka är det också dags för grävaren att komma tillbaka och vi skall påbörja nybyggnadens grund. Jippiii!! Som jag längtat :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar