söndag 8 februari 2015

08.02.2015

Hej!

Nu har vi äntligen fått golvet gjutet i huset. Det känns alldeles underbart!! Nu är det bara laminatet som fattas :) Men det blir ju förstås i slutskedet. Här kommer än en gång en återblick, främst för mig själv. Det känns viktigt att minnas alla skeden och vilka utgångslägen vi hade.

Först har vi vardagsrummet som nu blir kök och matsal. På bilderna nedan ser det som värst ut. Jag minns då jag kom in i huset och golvet var borttaget och ett stort hål gapade efter källaren, det var enda gången jag haft tårarna i ögonen och tänkt "vad fan har vi gett oss in i". 
Det är svårt att förstå vilket jobb Danne (med hjälp av några kompisar) har gjort med alla dessa stenar. De är sååå många stenar som bit för bit skulle sågas sönder och bäras ut.

Nedan ser ni hålet efter källaren.


Såhär ser det ut idag:


Mellan pelarna kommer köksön och bakom kommer köksinredningen. 


Ovan ser ni vår blivande matsal.


Den övre bilden är tagen från blivande köket och jag tittar mot hallen och gästrummet. 

På bilden nere ser ni det gamla köket, nuvarande gästrummet.
De gamla fula fönstren är borta och de har gjort plats för nya finfina, gammaldags fönster som kommer nästa vecka.


På nedre bilden står jag i gästrummet, det gamla köket.


Jag minns också hur underbar vår gård var i somras och jag tänkte att vi har sådan tur att ha alla planteringar och bärbuskar. Ack så fel jag hade! Nu har vi grävt upp hela gården och dränerat runt huset samt gjort plats för nya grunden. Tyvärr är allt det fina borta :( Men hoppas att det går ganska hastigt att bygga upp igen. 


Tuuur att äppelträdet är kvar i alla fall :) 


Nu ser gården ut som ett slagfält!! Så även huset från utsidan..Men efter regn kommer solsken :) Jag ser verkligen fram emot att återställa gården så gott det går. Men det kommer nog bli senare och ett väldigt tidskrävande och arbetsamt jobb. 

Just nu känns det väldigt hoppfullt och jag älskar att vara vid huset. Inte en gång har vi ångrat vårt stora projekt. Ännu kan jag inte förstå att vi kommer få bo på detta fantastiska stället i vårt drömhus!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar