fredag 30 januari 2015

Husuppdatering

Hej och länge sedan sist! 

Nu är det äntligen dags för en liten husuppdatering. Det är väldigt intensivt nu och små framsteg syns varje dag. Kring jul fick vi äntligen bygglovet beviljat, det tog från juli till slutet av december innan allt var klappat och klart. Därför stod det lite stilla på senhösten eftersom vi inte vågade börja göra stora grejer ifall bygglovet inte skulle gå igenom. Men efter det har det gått framåt i raketfart. 

Där uppe har "vi" satt in nya golv vasor som skall hålla upp övre våningen. Nu väntar vi på att få taket höjt och bytt för att kunna fortsätta med golvet där. På nedre plan har det blivit gjutet under de bärande väggarna och pelare (som kommer vid köksön) och en stor balk har satts upp i köket/matsalen. 


Nya mellanväggarna börjar också ta form :)


På den övre bilden står jag i gästrummet och fotar mot hallen.
På nedre bilden ser ni blivande matsalen. 


Här syns blivande köket. 


Det "problem" vi nu har framför oss är den nedersta stocken som måste bytas runt så gott som hela huset. SUCK!


Även om ögat inte säger att det har hänt så mycket på de övre bilderna så har det varit fullt ös varje dag. Själv tycker jag oftast att det ser ut som att det har gått framåt endast då det kommer lite nytt material in i huset ;) Som på dagens bilder:


Nu är styroxen och armeringen på plats och det är bara golvvärmeslingorna som fattas inför gjutningen som sker på tisdag :) 


Vilken känsla det kommer vara då vi äntligen har ett golv att stå på!! 
Vi har märkt att det är de små framstegen som får oss att se ljuset i tunneln. Först längtade vi som tokar efter att få grus på golvet och nu längtar vi efter att äntligen få slippa gruset och få betong istället :) 

Efter att gjutningen är gjord kommer det gamla taket att rivas och ett nytt kommer på plats. Det kommer dessutom att bli ca 60 cm högre än det gamla. Och efter taket är det ÄNTLIGEN dags att börja med utbyggnaden, måtte tiden rusa iväg :) 

Medan Danne bygger sitter jag mest vid datorn och skickar offerter, beställer material och letar efter fynd på Findit. Vi satsar ju på att få huset återställt i sekelskiftesstil så det blir en del begagnat. Bland annat kommer vi lägga in gamla spegeldörrar, nya fönster med en gammaldags känsla och mycket av våra möbler kommer vara antika fynd. 

En dag då jag satt och slösurfade såg jag någon som sålde en vit ugn av märket SMEG. Ugnen var sprillans ny och fortfarande i förpackningen. Vi har från början varit överens om att vi vill ha kökets vitvaror från Smeg men var nästan säkra på att vi inte kommer att ha råd eftersom de är så himla dyra. Då vi for efter ugnen sa han som sålde att han har en del annat i samma serie som han vill bli av med. Detta var som en lottovinst för oss eftersom vi fick hela kökskittet till ett superpris och hälften var oanvänt och resten använt endast en kort tid. 


Såhär ser ugnen och spisplattan ut. Tyvärr är allt i cremevitt (jag föredrar kritvitt) men i verkligheten är de inte alls så gulaktiga som på bilderna. 


Diskmaskinen.

Ett JÄTTESTORT kylskåp med frys ovanpå. Det är hela 84 cm. brett, jämfört med ett vanligt som är 60cm. 


Och till sist en micro. 

Som tur hade jag min pappa och bror till hjälp att få hem alla vitvaror. Det gick minsann inte som på Strömsö att få ut allt ur lägenheten och inburet hos mina föräldrar i förvar, men det kommer garanterat vara värt allt slit ;) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar