fredag 30 maj 2014

Husprojekt nr. 2

Hej!
Då jag var yngre och fortfarande bodde hos mina föräldrar var mitt största intresse dockhusbygge. Jag tillverkade både husen och möblerna själv och älskade det. Sen då jag flyttade hade jag inte längre möjligheten att ha ett pysselrum för alla mina pågående projekt. 
Jag har ofta saknat miniatyrhobbyn och har tänkt på att skaffa ett dockhus ett tag och nu då skolan äntligen är förbi tog jag mig i kragen och gick in på Findit. Där väntade detta underbara hus på mig:


I annonsen stod det att huset var i mycket dåligt skick och krävde renovering. Därför behövde jag bara betala ynka 20 € för huset. Renoveringen var ju det jag såg fram emot och då jag tittade närmare på huset var det endast några klistermärken som skulle knappras bort och lite kritsträck som behövde målas över. Idag påbörjade jag mitt husprojekt genom att skruva sönder huset för att lättare kunna måla om det. Hittills har jag endast grundmålat det med min favoritfärg, Otex häftgrund, perfekt för såna som mig som ogillar sandpappring ;)


Nu lär jag ha flera regniga sommardagar räddade. Härligt att ha ett pysselprojekt som tidsfördriv utan att känna någon press på att det skall bli fort färdigt. Då jag presenterar min lilla hobby får jag alltid frågan "men vad skall du göra med husen då de är klara" tjaa, det vet jag inte, antingen ger jag bort det till min systerdotter eller så behåller jag det till egna framtida barn, eller så hamnar det upp på mina föräldrars vind och skräpar tillsammans med mina tidigare hus. Det roligaste är skapandeprocessen :) Dock tyckte sambon att det är aningen fräckt att han sliter i vårt riktiga hus medan jag pysslar på ett dockhus, hehe! 
Idag blir det inte mera pysslat utan istället åker jag iväg till jobbet för nattjobb. 

Tjningeling! :) 

3 kommentarer:

  1. Min dotter har ett prick likadant dockhus! :-) Så fint! Kommer nog aldrig att kunna sälja det när hon växer ur dockåldern.

    SvaraRadera
  2. såå fint, passar dej perfekt!!! :)

    SvaraRadera
  3. Heej, vi har samma dockhus o ja har just renoverat det :) lamporna fattas änne men annors e d färdig! Skrev just ti bloggen om projektet: http://odotusta-jonna.blogspot.com

    SvaraRadera