torsdag 29 maj 2014

Huset 28.05.2014

Hej bloggen!

Under husrenoveringen hoppas jag att kunna ha bloggen som en dagbok med mycket bilder så att jag sedan kan bläddra tillbaka och se hur det såg ut då allt började. 

 Gården är mycket skräpig och det märks att husfolket använt den som avstjälpningsplats.. Sakta men säkert börjar vi dock få det uppstädat och det börjar likna en gård mera än en maskrosäng full av skrot. En av de finaste sakerna på vår gård är äppelträdet som blommar just nu. 


 Huset i bakgrunden är grannarnas, även det är ca. 100 år gammalt och vi hoppas naturligtvis på att vårt hus skall bli minst lika fint som deras. Vår gård är full av rabatter och planteringar som jag skulle vilja behålla men tyvärr kommer inte allt att kunna sparas eftersom vi skall bygga ut huset på flera ställen och bygga terass runt två av husets sidor. Dock skall jag försöka flytta så mycket som möjligt av blommorna. Insidan av huset ser inte alls lika charmig ut på bild ;) 
Det vi har gjort nu i hela huset är att vi har rivit ut väggskivor, elkablar, takskivor, garderober osv. 
Det är nog omöjligt att få en uppfattning om husets insida på basen av dessa bilder men så fort vi får de nya ritningarna av arkitekten skall jag visa dem :) Just nu står renoveringen ganska stilla tills vi blivit beviljade bygglov och fått vår lägenhet såld.. 


Under spännpappen i vardagsrummet hade vi turen att hitta ett underbart och välbehållet trätak. Det kommer få några lager vit målarfärg på och sedan är det klart. 


Under väggskivorna finns massor av intressanta tidningssidor. Denna ovan är daterad 30. mars 1907 och det ger oss en liten vink om ungefär när huset (eller i alla fall övrevåningen) är byggt. 

2 kommentarer:

  1. Vad spännande! Hur skall ni lösa boendet om er lägenhet snart blir såld?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är minsann spännande tider :) Vi kommer att flytta till en hyreslähenhet under tiden vi renoverar så att vi sen förhoppningsvis får flytta in i ett helt klart hus eftersom lister och annat har en tendens att lämna om man flyttar in för hastigt ;)

      Radera