tisdag 29 augusti 2017

Husvisningen fortsätter!

Hej!

 Som vanligt springer dagarna iväg och det är mest morgon och kväll tycker jag. Även fast det är fullt upp är det så roligt med en bebis i huset igen och jag njuter verkligen av vår nya vardag. Idag har jag hunnit sitta en lång stund framför symaskinen och Danne har hunnit bygga vår nya trappa, än så länge får vi båda lite egentid men om ett halvår kan situationen vara annorlunda.

I kväll tänkte jag fortsätta rundvandringen i vårt hus och visa er övrevåningens aula före och efter renoveringen. Aulan tyckte jag från början att var lite svårt och onödigt utrymme men nu i efterhand känns det som en av de mest personliga vråerna i vårt hus.Klaffbyrån fick vi för länge sedan av någon vänlig själ som ville ge bort den eftersom de själva hade fått den. Med hjälp av ett gammalt läderbälte fixade jag enkelt nya handtag och vipps har vi perfekt förvaring av täcken och dynor för gäster.


Det fina räcket har Danne platsbyggt av limträskivor. 


Under byggskedet ville jag gärna att vi skulle höja upp golvet i aulan så att det skulle bli samma nivå som resten av övrevåningen men nu är jag hur nöjd som helst med nivåskillnaderna och trappan in mot vardagsrummet ger en extra unik känsla. Trappan är byggd av gamla golvplankor som fanns i huset och målad i samma nyans som stora trappan. 


Jag hittade inga bilder på aulan innan renoveringen men från byggskedet finns det en hel del guldkorn. På bilden nere ser ni det gamla trappräcket. 


Ett nytt fönster lades också in så att huset skulle se mera symmetriskt ut från utsidan och för att ge mera ljus åt trappan. På följande bild ser ni samma vägg och dörröppning fotat från samma vinkel. 


Ett tag såg golvet i aulan ut såhär: 


En hel del har minsann hänt. Nu för tiden tittar jag sällan på bilder från renoveringen vilket jag kanske borde göra för att påminnas om vilken resa vi gått igenom.

Ha en trevlig kväll!

2 kommentarer: