fredag 14 augusti 2015

sommar 2015

Hej! 
Nu är semestern förbi och arbetsvardagen har dragit igång igen. Semestern har helt och hållet gått i byggets tecken och vi har hunnit med mycket.Balkongen har tagit ganska mycket tid och såhär ser den ut just nu. Det är ju så viktigt att den blir 100% vattentät.
Ända sedan nya delen byggdes har jag väntat på att vi skall öppna upp mellan matsalen och vardagsrummet. Nu är det gjort och det blev så luftigt och fint :)


Såhär ser öppningen ut sett från matsalen mot vardagsrummet.

Under sommaren har vi också väntat på att få väggarna isolerade på gamla delen. Eftersom det är ett stockhus är det viktigt att huset får fortsätta andas och därför valde vi någon slags ekovilla som blåstes på väggarna. Vissa väggar blev isolerade från utsidan och andra från insidan. Eftersom väggarna på gamla delen är ganska sneda på sina ställen blev det bäst såhär. Här ovanför ser ni blivande köket.

En ny vägg mellan gästrummet och köket har vi också fått. Där hade vi tidigare en gammal skorsten som vi efter mycket funderas valde att riva.


Som ni ser har jag en hel del att städa efter blåsningen.. Tror att vi kommer ha kvar isoleringsluddet i huset ganska länge framöver.

Efter isoleringen täcktes huset med vidskyddsskivor och såhär ser det ut idag. 


Alla takkanter har också fått så kallat skäggbrä, dvs. de vita brädorna längs kanterna. Extra ribbor till taket har också fixats till för att undvika bucklor i takplåten i framtiden. 

Från den gamla skorstenen kom det en hel del gammalt tegel, över 800 stenar.

Det känns aningen tråkigt att se den gamla skorstenen nerriven eftersom det betyder att vi högst troligt inte kommer laga en ny skorsten och lägga in den gamla högforsen i köket. Men kostnaderna för att restaurera skorstenen och högforsen blev allt för dyra för att det skulle vara värt det. Dessutom får vi nu ett mera rymligt och praktiskt kök. 

Nästa stora projekt är ytterpanelen och fönstren i huset. Vi siktar på att få utsidan så gott som färdig nu under sommaren så att vi sedan då höstregnet kommer kan hålla oss på insidan. 


Lite avkoppling och roligheter har vi dock hunnit med under semestern också. Bland annat har vi fått lära känna en mysig liten bebis, fira midsommar med glada barn, varit på minisemester till norra Sverige, förlorat en älskad fyrbent vän, tittat på fina solnedgångar, varit på snabbvisit till Esbo, deltagit i den klassiska sommarolympiaden med 90-tals tema och sist men inte minst avslutat vår 5-åriga omgång av halv 8 hos mig. 

Nu fortsätter hösten med nya utmaningar och vi hoppas att bygget framskrider i samma takt som under sommaren så att vi så småningom får lämna husvagnslivet bakom oss och starta livet i drömhuset!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar