onsdag 15 juli 2015

15.07.2015

Hej! 

Ibland kan det kännas som att bygget stampar på ställe och att vi aldrig kommer att få flytta in, men då jag idag loggade in på bloggen insåg jag hur mycket som blivit gjort på bara en månad då jag skrev sist! Huset är i ständig förändring och vi längtar mer och mer till att få flytta in. 

Här kommer ett litet bildregn över vad som blivit gjort den senaste månaden:

Hela taket är på plats och är redo för plåten. Väggen mellan nya och gamla delen har delvis rivits på övre våningen. Här står jag i övre våningens allrum och tittar ut mot vårt sovrum.
Här är en bild från andra hållet, d.v.s. jag tittar in i vårt sovrum från balkongen. Här syns också att taket fått vindskyddsskivor. 

Balkongen börjar ta form ovanför burspråket.

Nu har även balkongen fått sitt tak. Det omtalade balkongstaket skrev jag om HÄR, vi vill alltså inte ha tak över balkongen men museiverket godkände inte ritningarna om vi inte satte tak på. Men såhär i efterhand känns det ändå helt okej att ha tak, det är ju mera praktiskt om det regnar eller snöar plus att det inte är lika stor risk för vattenskada, men husets helhetsutseende får ju tyvärr lida. 


Här är huset sett från vägen. Det är svårt att fånga på bild hur STORT huset verkligen blir. 

Här är huset sett från framsidan.
Vi hoppas på att få så mycket som möjligt av utsidan klar nu i sommar så att vi sedan kan koncentrera oss på insidan då det blir regn och rusk. Trots det har det hänt en del på insidan också :)

Alla rör är dragna på nya delen. 

Golvet har styroxerats.

Och mera rör har dragits.

Då man kommer in i hjälpköket ville vi också ha en så kallad kurasyöppö där man lätt kan skölja av smutsiga hundar, stövlar och kläder. Den skulle gjutas innan golvet och då var det lite fix och trix innan den blev rak, men slutresultatet blev jättebra!

Det roligaste som hänt på byggfronten den här sommaren är definitivt GJUTNINGEN! Såå underbart att ha ett golv att stå på. Dessutom ändras rummen mycket och man ser hur stora alla ytor är i verkligheten. På denna bild ser ni det blivande badrummet. 

Här står jag i hörnet av vardagsrummet och tittar ut mot burspråket. 

Och här står jag i burspråket och kollar mot vardagsrummet. 

Förutom alla dessa stor saker händer det dagligen småsaker som jag har svårt att hänga med på, vinkeljärn här och extraskruvar där. Måste säga att jag är imponerad över vilket jättebra jobb Danne gör tillsammans med alla snälla vänner som ställer upp och hjälper till. Från tidig morgon till sen kväll byggs det nu under semestern men inga klagas för det! Han är fantastisk min byggare bob ;) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar