torsdag 11 juni 2015

11.06.2015

Hej!
Nu går det minsann undan på husfronten och man ser tydligt hur huset kommer att se ut då det är klart. Just nu håller vi på med taket och till näst är takplåten. Vi vill gärna ha på plåten så fort som möjligt så att vi kan gjuta golvet efter det. 

Här kommer lite bilder från de senaste dagarna:  

Här ser ni att golvvasorna för övre våningen är på plats och takstolarna är upplyfta. 
Här placeras takstolarna ut.


Och såhär ser huset ut nu. På bilden är ena sidan av taket färdigt för plåt och i skrivandets stund börjar andra sidan också vara klar :)
I plus och minuslistan för husvagnslivet skrev jag att Luna inte riktigt kan slappna av här på gården då det ständigt är liv och rörelse. Men nu har hon äntligen börjat bli lugnare och kan ligga långa stunder i gräset och njuta av solen. Det värmer i mitt mattehjärta att se att hon mår bra! I växthuset har det äntligen börjat ta fart nu då solen tittat fram lite oftare. Igår blev jag tvungen att plantera om några tomatplantor som bodde för smått. Så småningom börjar de första paprikorna formas och en del tomatplantor blommar som bäst. Till nästa år får jag nog bygga ett större växthus eftersom detta redan är för litet ;)


Bredvid växthuset har jag också grävt ner ett par gamla trälådor utan botten som jag hittade i uthuset. Där har jag sått gräslök, dill och sockerärter. Nu hoppas vi på en varm sommar så att det frodas även i lådorna :)


På tal om vädret undrar jag vart sommaren har tagit vägen? Då solen lyser blåser det nästan storm och då det är vindstilla så regnar det. Hoppas att det blir bättre mot midsommaren som de har lovat. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar