måndag 25 augusti 2014

Äntligen!

Hej! 

Idag har dagen vi väntat på länge äntligen kommit, vi har sålt vår lägenhet :) Då vi lade ut den till försäljning trodde jag att den skulle bli såld i ett naffs, eftersom den ligger på bra ställe, är i tipptopp skick och i ett hemtrevligt bolag. Dock är ju marknaden just nu ganska stillsam som nog inverkade mycket och så hade vi oturen att få en riktigt urusel mäklare, men nu är den i alla fall såld. Dock fick vi fixa allt själva med köparen, från visning till budgivning till fuktmätning. Det enda mäklaren var inblandad i var att skriva ut köpebrevet och sin räkning förstås, för provisionen skulle de ju självklart ha även om de inte varit delaktiga i säljandet. Surt. 

Men nu kan vi koncentrera oss på huset till 100%. Sambon och hans kompisar har redan varit aktiva och jobbat på med rivningsarbetet. Nedrevåningen rev vi ut redan en vecka efter köpet men övervåningen har rivits ut denna vecka. Då ni ser bilderna kanske ni undrar vilka tokstollar vi är som tar oss ann ett sånt här projekt medan jag älskar att se alla framsteg som görs :) 

Här kommer lite före och efter bilder (dock är de flesta tagna med telefon så ni får ursäkta bildkvalitén)


Först har vi aulan då man kommer upp för trappan.


Och lilla sovrummet på övrevåningen som någon gång i framtiden förhoppningsvis blir ett barnrum.


Och det blivande TV:rummet/ allrummet.


På bilderna ser det ganska lätt ut att riva ner skivorna från väggar och tak men under varje skiva gömde sig en hel massa gammaldags isolering. Allt från hö till mossa till grus och tidningspapper. Såhär såg lilla sovrummet ut efter att en del av taket tagits bort:

Mycket gamla tidningar har vi hittat, en del tidningsbitar från 1906 och 1907 men också hela tidningar från 1959. Bland all halm i taket hittade jag också en liten barnsko i läder. Har ingen aning om hur gammal den är men kul att se hur skor såg ut förr och av botten att döma användes nog skorna in i det sista. En väldigt gammal, hel cigarettask har vi också hittat i taket :) Stora uthuset har vi inte börjat gå igenom ännu men där tror jag minsann att vi kommer att fynda :) 


På tal om fynd vill jag visa vad jag hittade på findit förra veckan, två utdragbara gamla sängar för endast 15 € st, kommer bli fina bara de får lite kärlek och eventuellt ny färg.

Vet ej när det blir en uppdatering igen, kanske i morgon eller så om två veckor, sen då andan faller på :) Dagarna just nu flyger förbi och är fyllda av jobb, möten, lite rivning och så borde vi ju börja packa snart också.. From mitten av nästa månad kommer vi bo i en lägenhet nära vårt jobb. En helt okej, ljus tvårummare till ett passligt pris :) Även om vi har mycket på gång känns allt mycket spännande och roligt!

Ha det bra tills nästa gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar