fredag 15 augusti 2014

15.08.2014

 Hej!

Idag vill jag visa mitt lilla chiliexperiment som jag började med i våras. I fjol hade jag en chiliplanta som jag köpt på plantagen, den växte fint och gav massor av chilin att skörda men tyvärr torkade den ut och dog då vi var bortresta. I år provade jag att plantera egna plantor av fjolårets frön. Eftersom mina fingrar inte är allt för gröna trodde jag inte att det skulle fungera. 


Jag la helt enkelt ner några frön från mina torkade chilifrukter i små krukor med vanlig blomjord och sen fick de flytta in i mitt miniväxthus.


Hastigt började de växa och nu är alla tre stora och fina plantor med mycket blommor. Dock har jag inte sett till några chilin ännu men tror att det är på gång :) 


Dom jättefina assietterna som finns under krukorna fyndade jag på Säde för ynka 2 € st. 


Här ovan ser ni lite återbruk: ett gammalt doftljus från Lagerhaus blev en fin liten kruka. Kan ej förstå att blomman växer sig så stor fast konservburken är såå liten :) Glasburken med åttan på har fungerat som blomvas hela sommaren. Etiketten är köpt på Ikea och har blivit en favorit hos mig.


Just nu pryds vårt vardagsrumsbord av fina rosa blommor som jag misstänker är ogräs, men fina är de i alla fall :) 

Nu då jag äntligen fått igång min egen dator igen är jag ivrig att fortsätta blogga. Det går alltid i perioder för mig men det är kul att se så många som kikar in här i alla fall. Tråkigt är dock att veta att vi när som helst skall flytta härifrån in i någon liten hyreslägenhet någonstans så att inreda lägenheten står inte på prioritetslista nummer ett just nu. Dessutom ser de flesta skåp ut som ett bombnedslag men det är heller inget jag vill ta itu med. Hoppas dock på att bloggen kommer bli som en renoveringsdagbok då vi kommer igång med huset, roligt att spara och se alla framsteg som görs. 

2 kommentarer:

  1. Åh vilket bra tips att sätt frön från torkade chili, det måste jag testa. Lite rädd bara för det där om plantan torkar ut, det hände en gång med en köpt chiliplanta och då fick den spinn :(

    Jag har en bok om inomhusodling, som dessvärre är utlånad till en kompis för närvarande, men jag kommer ihåg att det står i den att man måste pollinera många olika typer av plantor för att det ska bli frukter. Det kanske gäller för chilin, i så fall får antingen bjuda in en humla att hälsa på :) eller dutta lite med en pensel eller nåt, tror jag. Sök lite på nätet och se om du hittar nåt.

    SvaraRadera
  2. jaa precis vad jag har tänkt också med pollineringen... Borde bjuda in några bin eller humlor, synd att gubben är livrädd för sånt ;) men tack för tipset, skall googla runt :)

    SvaraRadera