torsdag 14 augusti 2014

Nya ritningar

Gokväll bloggen! 

För ett tag sedan fick vi äntligen de nya ritningarna till huset. Några små ändringar har vi gjort men nu är vi jättenöjda :) Nu återstår bara att ansöka om bygglov för tillbyggnaden vilket är en hel massa papper och annat som skall fixas. Det var minsann ett större projekt än vi trodde med bygglovet, nästan som att bygga nytt. Sen är det bara att hoppas på att Vasa stad går med på våra planer. Vi har fortsättningsvis vår lägenhet till salu och ännu har ingen nappat. Tråkigt då man gärna skulle vilja komma igång med bygget innan snön kommer. Men i och för sig lär det ju ta ett tag innan vi samlat ihop alla miljoner papper till bygglovet ;) 

Ovan ser ni huset framifrån. Den första delen är det befintliga huset där vi kommer att flytta på ingången, byta tak och fasad. 


Här ser ni husets ena gavel med burspråket och balkongen, denna sida kommer vara inåt mot gården. Innan vi hade hittat vårt hus hade vi tre saker som var viktiga för oss; en farstukvist, ett burspråk (där man kan ha matsalsbord) och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Nu får vi alla tre saker :) Den nedre våningen består av farstu, kök, matsal, vardagsrum, gästrum (läs pysselrum) och hjälpkök samt badrum. Huset blev betydligt större än vi tänkt, 195 kvadratmeter. Vi hade tidigare pratat om att 120-130 kvadratmeter räcker åt oss men allt går ju inte enligt planerna alla gånger ;) 


På övervåningen finns en liten aula, ett litet sovrum och ett jättestort för oss. I mitten valde vi att ha ett Tv:rum för familjen. Tanken är att vardagsrummet där nere skall vara lite finare och på övre våningen mera som ett allrum. Vi valde också att göra en balkong där uppe så att man får vädra mattor, täcken och så vidare. 

Om allt går som det ska och ekonomin håller kommer vårt hus bli precis såhär :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar