onsdag 2 december 2015

Nästan inflyttningsklart!

Hej! 

Nu har det än en gång gått över en månad sedan jag senast skrev en husuppdatering. Dagarna flyger iväg och det är sällan jag tar mig tid att sätta mig ner vid datorn och gå igenom bilder. Idag blir det nog ett maratoninlägg med osmickrande, oredigerade byggbilder men ack så viktiga i dokumenteringen av husets historia. 

En av de största sakerna som hänt sedan sist är att gården har varit uppgrävd, vi har fått det färdigt dränerat och avloppet samt vatten kopplat. 


Den leriga och stökiga demoleringen av gården ledde till det här:


Wc-byttan! Från 01.04.2015-12.11.2015 har vi levt utan toalett, kan lova att känslan av att få kissa inne var ganska underbar :) 

På insidan jobbar vi som bäst med ytmaterialen som så småningom börjar vara klara. Väggar har skålats, isolerats, skivats, spacklats och målats. 

Här har vi nedre våningens sovrum:


Taket har färdigställts och väggarna har fått sin rätta färg.


Tidigare var de gamla fina balkarna synliga i taket men eftersom det kastade ca. 15-20 cm från ena ändan av rummet till det andra var vi tvungna att bygga in dem då det finns en risk för att man skulle blivit aningen sjösjuk i rummet annars.. Slutresultatet blev ändå riktigt bra och även de gamla plankorna gör sig fint i taket. 


På bilden ovan har väggarna ännu lite jobb kvar men idag är rummet så gott som klart, det som saknas nu är golvet och golvlisterna. Fönsterlisterna har vi beställt från Hjortmans såg i Kvevlax och vi blev väldigt nöjda med slutresultatet. Alla lister i nedre våningen är inte på plats ännu men så småningom. 

Såhär såg burspråksdelen ut för några veckor sedan:


Och såhär ser det ut nu då panel och takbrädor är på plats:


Och så den underbara terassdörren förstås:
(Observera att sofforna har mellanlandat som byggsoffor innan de når sin slutdestination Stormossen)

Här har vi vardagsrummet innan taket och den rätta färgen:


Taket saknar ännu sina tvärbräden och lite småfix innan det är klart. 


Väggfärgen är aningen svår att se på bild då det allt som oftast är mörkt i vårt land denna årstid..


Sen har vi kök och matsalsdel: 


Taket har vi skrapat och målat, så även väggarna. 
Och nu är köksstommarna och väggpanelen på plats!Det ser aningen stökigt ut eftersom luckorna fortfarande saknas och alla lediga ytor är fulla av verktyg. 


Köksbänken var jag lite osäker på men nu med facit i hand blev jag jättenöjd, den är inte för grå och kall men ändå inte för beige.


Kaklingen i köket funderade vi mycket på om vi skulle göra själva eller inte eftersom ingen av oss gjort det tidigare men beslutade oss tillslut för att göra det själva. 


 Och såhär blev resultatet: På bilderna saknas ännu fogarna som vi gjorde idag och även lister och annat småpiff. Känslan i köket blev genast varmare och trevligare då fogningen blev klar. 
Sen har vi ju fått rinnande vatten också i helgen, jippiii! 

Kökets vitvaror har hittat sin plats men är ännu inte i kopplande. 
Sist och minst har även farstun och hallen fått sin panel, såhär såg det ut innan:


Såhär ser det ut nu: 


Också huvuddörren är på plats. Här saknas som i övriga nedre våningen lister och golv.


Till trappan har vi nu satt en dörr eftersom vi kommer att göra nedre våningen klar innan den övre. Dessutom drar det ganska kallt uppifrån eftersom vi ännu inte har någon golvvärme där. 

Vi hade ju några fina vinterdagar i November och då passade jag på att ta lite bilder utifrån också. 
Jag längtar redan till nästa års jul då jag får hänga julstjärnor i fönstren och gården är mera städad. På bilden ovanför är alla ytterdörrar på plats. Det blev totalt två vanliga dörrar och tre dörrar med glas. Alla dörrar är precis som fönstren beställda från Petalax Snickeri  där de tillverkades enligt våra egna skisser och valfria mått. 


Nästa projekt blir badrummet som vi nog kommer vänta längst på eftersom betonggolvet ännu inte är torrt där. Men väggpanelen är målad med våtrumsfärg och väntar på att bli uppsatt, tror det kommer bli toppen!


Mycket har hänt men ännu har vi en väg att gå. Själva anser vi oss vara nästan klara då vi får måla och sätta upp lister medan en del som kommer hit känner att vi har låångt kvar. Tror det beror på att vi själva jämför med tiden då matsalen och köket var en två meter djup källare som skulle fyllas med grus. 
Just nu är främsta målet att få huset inflyttningsgranskat innan jul men tyvärr är det inte sagt att det lyckas p.g.a. det fuktiga golvet. Vi håller tummarna för att badrummet hinner bli klart och blir det inte det får vi ta granskningen i Januari, längre än så får det inte ta eftersom vår lilla bebis snart är här :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar