söndag 20 september 2015

Mellanrapport

Hej!

Idag tog jag mig äntligen tid att knäppa lite bilder på huset som i mina ögon ser mer och mer färdigt ut för varje dag. Tyvärr hade Danne oturen att bli sjuk efter mig så han har fått ta en liten byggpaus men nu är vi båda på gång igen :) 


Som ni ser är taket klart nu. Jag är jättenöjd med slutresultatet medan Danne tycker plåten är aningen tunn och bildar därför små bucklor, men det är inget jag varken ser eller stör mig på.

Det som inte blev som vi hade tänkt oss är den svarta plåten som går upp från farstukvistens tak mot panelen. Vi trodde inte att den skulle komma så högt upp som den gjorde, men huvudsaken att det är vattentätt.
Som ni ser har farstun också fått sitt underslagsbrä nu, som också äntligen är klart runt hela huset. Dessutom har vi idag lagt till hörnbrädor i det första hörnet för att se hur det börjar se ut. Jättefint tycker jag!Nu har även alla fönster utom två fått sina lister och smygar. Jag kan knappt sluta stirra, det blev så fint så fint!! 


Balkonggaveln ser fortfarande ganska lik ut som senast jag uppdaterade. Balkongens takfilt har ännu inte blivit fastbränd så vi har inte fått fortsätta med panelen där runt. Kan ibland bli irriterad på byggbranschens tidsoptimister som det bara kryllar av ;) 


Dagens program har varit att sätta fast dropplåten längst ner på huset och fästa ett smådjursnät under för att förhindra möss och andra smådjur att komma in i huset.

Sen vill jag visa lite bilder inifrån även om det inte hänt så mycket annat än eldragning där på sista tiden. 


Här ser ni blivande vardagsrummet sett från matsalen, detta är också skarven mellan nya och gamla delen av huset. Här kommer vi lämna stockväggarna synliga med snygga breda lister runt öppningen.


Här blickar vi mot badrummet och hjälpköket där vi har valt att ha två ganska stora fönster vilket jag är jättenöjd med! I moderna badrum har man sällan fönster medan man i gamla hus ofta har ljusa fina ytor.Här står jag på andra sidan öppningen och tittar mot matsalen.


 Och så köket förstås :)

Mycket av våra beslut just nu handlar om husets utseende, hur breda hörn skall vi ha? skall det gå någon vit list i mitten av huset? skall alla fönster ha lika breda karmar? o.s.v. Men eftersom vi funderar så mycket på detaljerna tycker jag vi har lyckats bra med att få en fin helhet på huset. Fick idag en kommentar om att huset mera liknar en herrgård än en bondstuga vilket är ett bra betyg eftersom det är just den känslan jag är på jakt efter!
 Jag är också glad för att dessa beslut är gemensamma och väldigt ofta förvånas jag över Dannes öga för detaljer. Det är han som bestämmer tjockleken på bräder och beställer sånt material medan jag oftast koncentrerar mig på helheten. Just nu funderar vi mycket på om vi skall ha en vit bräda längst ner på panelen eller inte. Det har tidigare varit en självklarhet men nu då plåten kom på plats känns det som om det kan bli lite för mycket vitt nertill och plåten ger ett tillräckligt bra avslut på panelen. 

Snart är utsidan färdig och vi kan förflytta oss till insidan. Där är det isolering och gipsning som står näst på schemat, oj så jag längtar! 

1 kommentar: