onsdag 23 april 2014

Husdrömmar

Hej! 
Än en gång har jag haft ett litet uppehåll från bloggen. Det har varit väldigt mycket på gång, bland annat har vi husplaner på gång så det blir att flytta IGEN! Sen vi flyttade till Gerby har vi gått omkring och drömt oss bort bland alla fina egnahemshus och vi har hållit koll på marknaden nu som då. Att bygga eget har inte varit nått alternativ för oss och att renovera ett gammalt hus har känts som ett alldeles för stort projekt. Helst skulle vi vilja ha ett gammalt, renoverat hus men de är tyvärr väldigt dyra. Hus som byggts på senare år är så väldigt stora och de är heller inget för oss. Men plötsligt en dag dök något intressant upp, ett gammalt rött hus (ca.115 år) på ett fint "bullerbyområde" som vi inte kunde släppa. Vi åkte dit och tittade och båda var sålda direkt! Efter mycket funderas och räknas bestämde vi oss för att slå till. Papprena är inte färdigskrivna än en allt är så gott som klart. För att få vårt drömhus kommer det krävas månader av renovering och mycket fix på gården (allt som vi trodde att vi inte vill ha ;) men då det är klart tror vi att det kommer bli alldeles perfekt. Men nu gäller det också att få vår finfina lägenhet såld.. Det känns aningen vemodigt att lägga ut den till salu men vi båda vet ändå att lägenheten bara är en "mellanlandning". 

Här har jag plockat ihop lite bilder på vårt nuvarande hem. 


Här är husets utsida, jättefint och mysigt bolag. Vår ingång med en liten altan och ett av de två uteförråden.


Här har vi en bild på bakgården från i fjol, grönt och mycket planteringar. Dessutom har vi en stor terass på baksidan (ca. 22m2)

Vardagsrummet är ljus och öppet med parkettgolv. 
Köket.
Vårt extrarum som mera är mitt pysselrum än gästrum :) 


Och mitt absoluta favoritrum, sovrummet!!Lilla vessan på nedre våningen.Och stora badrummet där uppe. Badrummet är också en favorit eftersom det är så rymligt, dessutom har vi en balkong från badrummet också där man kan svalka sig efter bastun eller hänga tvätt. 

Om någon är intresserad av vårt hem kan ni ta kontakt med vår mäklare Jami Wörlin på numret 0407474894 eller maila honom på adressen jami.worlin@hk-kiintestokeskus.fi.

Ha en bra kväll! :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar