onsdag 26 mars 2014

Kökspyssel

Hej! 
Nu är vi hemkomna från vår resa till Thailand, vi kom hem igår så idag är man fortfarande lite seg. Resan var jättebra och allt gick över förväntan, inget blev stulet eller förstört, flygplanen gick enligt tidtabellerna, ingen av oss blev sjuk och så vidare. Dessutom fick vi ett toppenpar som bodde i bungalown bredvid oss vilket gjorde sista veckan extra rolig :) 

Här hemma i Finland möttes vi av strålande sol. Härligt! Varje år denna tid vaknar staden till liv och jag påminns om vilken härlig stad vi bor i. Dessutom blir jag själv betydligt piggare och gladare då vårsolen tittar fram ;) 

Idag vill jag visa lite bilder från vårt kök. Köket har varit en av de platser i lägenheten som jag inte riktigt har fått till "vårt eget" men så småningom tycker jag att det börjar få lite personlighet. 


Som jag någon gång tidigare har skrivit trivs jag bra vårt kök eftersom det är fräscht och luftigt men inredningen är inget jag skulle välja om jag själv skulle renovera. Jag gillar lantliga kök mera än moderna. På bilden ovan ser ni två glasflaskor som jag fyllt med olja. Korkar till flaskorna har jag länge haft på min inköpslista men glömt varje gång jag handlat. 
En trådkorg för äggen har jag sökt i evigheter men den perfekta har inte dykt upp än.. 


Jag har en stor kärlek för öppna hyllor i köket och senast vi var till Ikea gjorde vi slag i saken och köpte konsoler och hyllplan, efter lite skruvas (av gubben) satt hyllorna på plats och jag blev helnöjd!! Resultatet blev bättre än förväntat. 


Äntligen fick jag plocka fram mina burkar igen som stått i skåpet och väntat på sin hylla :)  
Några videkvistar plockade jag in idag då jag var på promenad med vovven. Tänk att något så enkelt som en gammal saltgurksburk i glas, en etikett och en snörstump kan bli så fin vas :)

Murgrönorna i köksfönstret börjar jag tröttna på men har inte hittat nått att ersätta dem med så de får stå kvar tills vidare. Dock har de fått sällskap av några omplanterade blomskott idag. Det är nog småpyssel som detta som ger hemtrevlighetskänslan som jag saknat i köket. 


Just nu bubblar jag av inrednings idéer och inspiration inför våren. I fjol denna tid hade vi just flyttat in och inte hunnit landa än och därför glömdes utsidan bort lite. I år hoppas jag på att hinna fixa till rabatterna  och lägga kantsten runt. Båda balkongerna stod helt tomma i fjol men i år skall dom nog få lite kärlek dom också :)

Ha en fin dag ni som fortfarande kikar in här ibland!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar