tisdag 7 februari 2017

Ettårsklänning

Hej!
Nu har det än en gång gått ett tag sedan jag skrev sist. Orsakerna är många men den främsta är väl att jag har funderat en del på bloggens vara eller icke vara den senaste tiden. Eftersom jag har en nyfiken, nybliven ettåring hemma är det inte bara sådär att ta fram datorn och redigera bilder medan hon är vaken eftersom hon gärna hjälper mig med det så att säga... Sen vill jag ogärna sitta framför datorn då hon är vaken och medan hon sover sin dagsvila finns det en hel del annat att stå i här hemma. Inspirationen och idéerna är det inget fel på, men jag vill heller inte att bloggen skall bli ett tråkigt måste och stressmoment. Nåväl, tiden får utvisa hur det blir. 

Som sagt har vi en nybliven ettåring här hemma, hon fyllde för först gången i fredags och hela helgen har vi kalasat. Inför hennes kalas har jag sytt en klänning i gammaldags Madickenstil. Hon var så fin så fin även om klänningen fortfarande är lite stor, men det betyder att hon kan använda den i sommar också. 


Klänningen är sydd i två lager, först den blåa underklänningen och sedan en vit förklädesklänning av ett gammalt lakan. Till den blå klänningen följde jag ett mönster från en gammal mönsterbok medan jag ritade mönstret till den vita klänningen på fri hand. 


Det känns alltid lite speciellt att klä Elvine i kläder jag själv gjort, då blir de ju precis så som man vill ha dem. 

Ha en fin kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar