fredag 3 juni 2016

Tankar kring lantligt boende och senaste tidens bravader!

Hej!

Vilket fantastiskt sommarväder vi fick! Vi har njutit så mycket vi bara kunnat på gården medan lillan sovit. Det är sååå härligt med sol och värme men aningen knepigt då man har en liten tjej som inte alls gillar värmen lika mycket som mamma. Dessutom är det svårt att veta hur man skall klä henne då hon helst inte skall vistas ute utan skyddande kläder men får då alldeles svettigt. Men kanske man lär sig med tiden. 

De senaste dagarna har fått mig att uppskatta lantlivet mer än någonsin. Enda sedan jag var barn och såg på Bullerbybarnen blev det en dröm för mig att få bo som dom. Nu har vi våra egna blommande äppelträd och vår egen grusväg att köra in på till huset. 

Men att bo på landet i ett stort hus med stor gård innebär också väldigt mycket arbete. Jag som är ganska lat till naturen trodde inte att jag skulle trivas med alla måsten men nu då man väl är inne i det jobbar jag mycket hellre på gården än att ligga och sola. 

Som ni ser har vi ännu en hel del städning kvar men oj så vi städat de senaste dagarna! Gården har redan fått ett nytt utseende då vi plockat byggskräp i timtal. Dock kommer det förstås ta flera år innan gården är klar men det är väl charmen med lantligt boende. 


Tidigare i veckan gjorde vi en liten avstickare till en kompis villa nära Närpes. Det var skönt att komma bort och bara slappa. Trots att det var småa stugor utan rinnande vatten gick det riktigt bra med Elvine. Bara man planerar allt väl går det hur bra som helst att leva primitivt. 


Förra helgen var vårens höjdpunkt Ninas möhippa här! Dagen och natten var så lyckad som den bara kunde bli och jag tror att den blivande bruden var mer än nöjd! Att vara borta från Elvine så länge gick också över förväntan! Hon hade det bra hemma med pappa och jag grät inte en enda längtanstår som jag gått och gruvat mig för sen den dagen hon kom.


Ha det fint allihopa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar