lördag 24 oktober 2015

Det går undan nu!

Hej!

Oj så mycket som har hunnit hända sedan jag skrev nått här sist. Tiden går jättesnabbt nu, min mage växer och vi jobbar stenhårt för att få flytta in i huset :) Ännu bor vi i husvagnen och det går ganska bra även om vi har sovit borta en hel del hos snälla vänner som erbjuder oss sängplatser och en varm dusch. Ni är guld värda! Det börjar även ta lite väl ont i mattehjärtat att inte kunna ha hem Luna på heltid och att skjutsa henne av och ann till mina föräldrar börjar faktiskt smaka lite trä måste jag erkänna. Men snart får jag gå omkring och mysa med henne och bebisen dagarna i ända då jag blir mammaledig, som jag längtar!!

Inne i huset har Danne mest hållit sig på övre våningen för att få den isolerad inför vintern och det är klart nu.

Här kommer lite bilder från senaste tiden:

Plast och skålning inför blåsullen.

Golvet är ljudisolerat och skålat.

Väggarna har blivit färdig "ullade".

Blåsullen på plats i mellantaket.

Ventilationen är klar och elen är på gång, mycket sladdar blir det!

Golvet är så småningom täckt av gipsskivor.

Övre våningens wc-rör är på plats.

Vissa väggar har också fått papper och skålning inför gipsskivorna. 

Efter att golvvärmeslingorna är dragna och väggarna är gipsade kommer vi pausa övre våningen och koncentrera oss på nedre våningen till 100%. När vi sedan tar tag i ytmaterialen uppe får tiden, ekonomin och orken utvisa.

Själv har har hållits nere med penseln i handen, jag håller nämligen på målar gamla takbräder. Så gått det går skall vi försöka efterlikna taket i matsalen i de övriga rummen på nedre våningen. Men vilken tid det tar att måla, vet inte hur många varv jag har hunnit med och ändå är inte alla plankor klara. 

Plankorna är olika tjocklek och form för att vi skall få fram den lite osymmetriska charmen som gamla taket har.

Ett målartalko med duktiga tjejer har jag också hunnit med, men den absolut sötaste på talkot var Felicia som också målade flitigt. 


Såhär ser taket ut då det är uppspikat men ännu inte målat i taket. 

Här håller vi på lägger upp taket i lilla rummet på nedre våningen. 

Mellan alla brädstumpar skall ännu komma bredare plankor tvärs över. 
Som ni ser är även sovrummet nere spacklat och grundmålat nu. Det är bara fönstersmygarna, listerna och golvet som saknas för att vi skall kunna flytta in. 


Även i matsalen är väggarna gipsade, spacklade och grundmålade. 


Och samma gäller vardagsrummet. De ytor ni ser utan material kommer snart att bli klädda med vit pärlspont från golv till tak. 

Men det bästa som har hänt denna vecka är nog vår fina eldstad i vardagsrummet! Det var ett riktigt halleluliah-moment så jag såg den murad och klar. Såå fin, såå fin! Längtar efter att få börja elda.


 
På tal om värme har en del av golvet i badrummet blivit kaklat så att vi kan ta in bergsvärmepumpen och en wc-bytta. Tyvärr blev både avloppsgrävningen och kopplandet av pumpen uppskjutet så vi får vänta lite till innan vi får sådana bekvämligheter som wc och värme ;)


På utsidan har balkongens takfilt äntligen blivit fixad och vi har kunnat klä väggarna med sista panelen. 

Balkongen har också fått sitt tak och saknar nu endast ett golv och räcke.

Säkert har jag glömt att nämna massor som blivit gjort i huset. Dessutom är ju en stor del av arbetet svår att fånga på bild, som all planering, alla inköp, räkningsbetalning o.s.v. Dock är alla inredningsmaterial till nedre våningen nu beställt och så även kök + hjälpkök + skåp i hallen, men dom detaljerna får vi ta i ett skilt inlägg :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar