lördag 24 september 2016

Natta, virka och bygga!

Hej!
Hemma hos oss är det full fart som vanligt, min mamma ringde igår och meddelade att hon fortfarande har samma telefonnummer ifall jag skulle ta mig tid att ringa ibland... Mellan matningarna, nattningarna och virkningarna skall det planeras övre våningen, hämtas material, lagas mat och så vidare. Fast man är totalt slut då kvällen kommer gillar jag verkligen detta tempo, den ena dagen är inte den andra lik. 


Igår hade vi en fixardag här hemma och gick igenom skåp och förråd. En hel del åkte ut på fb-loppis och mycket blev hämtat redan igår, känns skönt. Eftersom lillan har växt ur sin vagga tog vi in spjälsängen igår då vi ändå röjde i förrådet. Jag mindes att den var fin, men inte såhär fin! Den hittade vi på en vind i ett hus i Nykarleby som skulle rivas. 


Första natten sov hon som en stock och vi passade båda på att sova till kl 8.50 i morse då pappan i huset var på nattjobb. Men dagtid sover hon inte riktigt lika gott, eller sover gör hon men att somna har blivit ett projekt i detta hus.. Senaste veckan har det tagit mellan en och två timmar för henne att somna inför dagssömnen. Hoppas att det bara är nån fas hon är inne i. 


En annan dag då pappan var på nattjobb virkade jag en söt liten mössa åt Elvine. Ett barn kan väl inte ha för många mössor, eller? Jag utgick ifrån DETHÄR mönstret, men anpassade det efter Elvines huvud och provade vart efter. 


Annat jag virkat den senaste tiden är en romper åt en liten kille. Grunden gjorde jag på samma vis som den beige som jag virkat åt Elvine för ett tag sedan men gjorde en resår upptill. Just nu håller jag på med ett par rostfärgade byxor som skall passa mössan. Är verkligen såå glad att jag hittat denna hobby, möjligheterna är oändliga och det är bara att låta kreativiteten flöda!


Man kunde nästan tro att jag inte hunnit med annat än att virka och natta den senaste tiden men lite lingonsylt och saft har jag också kokat. Vi fick ett fullt ämbar av en jättesnäll arbetskompis så nu har vi både sylt och saft tills nästa lingonsäsong. 


Övre våningen då? den går bara framåt, framåt! Alla väggar är målade och idag började Danne lägga golvet. Här skall ni få se en liten sneak peak på vårt sovrum:


Nu skall jag fortsätta virka, ha en trevlig lördag allihopa!

torsdag 15 september 2016

Sytt och virkat till lillans garderob

Hej!



Vår lilla tjej har haft lite ont i tänderna (som ännu lyser med sin frånvaro) och varit lite gnällig på grund av det. Idag kände jag att jag behövde lite mammaterapi och tog en efterlängtad sypaus. Resultatet blev en grå dräkt med matchande mössa. 



Jag trodde nog aldrig att jag skulle klä mitt barn i retroinspirerat men tänk så man kan ändras. Nu tycker jag det är lite charmigt att sy efter gamla mönster och använda retrofärger. 


Ett annat projekt som äntligen blivit klart är Elvines virkade kofta. Den tog betydligt längre än jag trott då man hela tiden måste fokusera på mönstret och kan därför inte virka framför tv:n. Men för att vara min första kofta är jag nöjd. Dessutom passade storleken perfekt å lillan nu!





Egentligen var koftan utan huva men efter att ha försökt virka en mössa i fem olika omgångar gav jag tillslut upp och virkade fast den som huva istället vilket gör koftan ännu mera unik. 


Sist ut är ett par hängselbyxor jag sydde för ett tag sedan av en gammal gardin. Mönstret på byxorna är från samma bok som onepicen upptill. Boken heter Ompele tenavien tamineet och jag hittade den på huuto för ett tag sedan för en billig peng. Ett hett tips till alla som gillar att sy barnkläder, där finns alla basmönster man kan tänkas behöva. 


För övrigt är allt som vanligt hemma hos oss. Danne bygger mycket och det märks minsann. Idag har vår balkong fått golv och efter det är det bara räcket som saknas, sedan är den klar. Alla framsteg märks så tydligt nu då de endast är slutfinishen kvar. Nu är alla väggar spacklade, slipade och målade i sin rätta färg. Med andra ord blir det höst troligt flytt upp i höst. Jippii!

Ha en trevlig kväll! 

söndag 11 september 2016

Mycket på gång just nu!

Hej! 

Nu har det gått en tid sen jag sist skrev här, det har minst sagt varit mycket på gång! Förra helgen ordnades det gårdsloppis här i Sundom som vi deltog i och jisses så mycket jobb det var innan! Alla skåp och förråd skulle gås igenom, sorteras och prissättas. Jag överdriver inte om jag säger att jag höll på varje dag i en och en halv vecka. Sist och slutligen var det inte allt för mycket folk som kom men jag blev ändå mer än nöjd med försäljningen. 

Sen blev jag och Elvine ordentligt förkylda också. Nu efter nästan två veckor börjar vi äntligen piggna till. 


Trots förkylningen har jag orkat pyssla på lite här hemma. Jag provade för första gången vår juicepress och fick massor av äppeljuice. Det kommer garanterat göras om flera år!


Brasan har brunnit flitigt de dagar det varit lite halvruggigt ute, ganska mysigt med höst trots allt! 


Vår lilla tjej har hunnit fylla 7 månader också! Hon utvecklas i racerfart och ålar sig fram som en virvelvind här hemma :) Att hälla ut Lunas mat och vatten är minsann favoritsysslan just nu! Även om det kan vara enerverande att ertappa henne med hyss stup i kvarten är det så roligt att se hur hennes egna vilja och personlighet formas.


Igår var det åter igen dags för vår årliga träff men mina föredetta arbetskompisar. Sedan år 2010 då vi gick skilda vägar har vi träffats minst en gång i året och det är alltid lika roligt. Mycket har hänt under dessa år, flera bröllop har firats, barn har fötts och hus har byggts men vår gemenskap är den samma som förr. 


I år fick jag äran att bjuda till fest hemma hos oss, njuter verkligen av att fixa och dona inför fest. Så otroligt roligt att få duka lite finare än till vardags.





Vi satte uppe till kl 4.30 så idag har jag varit en aningen tröttare mamma än vanligt, men det var det värt :)

Ha en fin kväll allihopa!