måndag 28 oktober 2013

Scrapptävling!

Den bästa scrappinspirationen för mig är skisser och skissutmaningar. I morse då jag satt och googlade hittade jag en intressant utmaning på Scrappweb. Till utmaningen hör att följa skissen nedan och använda sig av höstens färger. 


Här ser ni resultatet: 


Jag gillar att följa skisser och dessutom var det bra med en färgutmaning så jag får uppanvänt lite av mina orange papper :) Dessutom fick jag testa lite av mina nya stämplar :)  


För den som vill vara med i tävlingen finns den HÄR. Den håller på till 30.10 så ännu hinner du :)


söndag 27 oktober 2013

Svåraste rummet

Hej och hå i söndagssolen!
Idag har jag gjort ett tappert försök att få någon ordning i pysselrummet. Jag har inte lyckats knäcka ekvationen pysselmaterial + praktisk förvaring = snyggt... Förstås är jag jätte tacksam över att få ha ett helt rum för mina prylar men ändå drömmer jag om DEHÄR eller DEHÄR.
Det mesta hos oss är ju vitt och det är så vi vill ha det, men pysselmaterial i endast vitt skulle knappast vara så roligt ;) 





Något jag har googlat på i alla år som jag hållit på med scrapbookingen är någon fiffig förvaring för cardstocken. Jag skulle vilja ha en översikt över alla hundratals papper som jag samlat på mig. 



I veckan flyttade dessutom ett till inredningsbekymmer in till mig, nämligen Big shoten ;) Den är inte så fin att se på men ack så rolig att använda!! Tänk att jag inte kommit i kontakt med den tidigare, den öppnar en helt ny pysselvärld. 
För er som inte vet vad denna makapär gör så är det en stor stansmaskin. Med hjälp av den kan man lätt stansa ut bokstäver, figurer, mönstra papper och så vidare. 



I och med Big shoten har min scraplust väckts igen. Det är ett bra tag sedan jag pysslade annat än kort så jag är minsann lite ringrostig. 
Ibland har jag svårt att komma igång och då behöver jag hjälp med inspirationen. Denna gång gjorde jag det ganska lätt för mig och nästan kopierade en färdig LO. Slumpmässigt valde jag Miss goldies finfina bild som ni hittar HÄR.



Nu är pysselrummet välorganiserat och städat för en stund tills nästa gång då pysselandan faller på och rummet förvandlas till ett bombnedslag ;) 

söndag 20 oktober 2013

Höstfint ute

Idag har jag fixat till trappan lite. Vi var på skogspromenad för några dagar sen och då plockade vi mossa och ljung till en dörrkrans. Aningen ojämn blev den då man ser såhär på långt håll men det är väl inte hela världen ;) 


Instruktioner för hur jag gjorde dörrskylten finns HÄR.


Gubben kom med den fina idén att plocka mossa att dekorera lyktan med :) In i lyktan stoppade jag också ett par äpplen som jag hade hemma. 



På kvällarna lyser det så fint i alla lyktor och ingången ser riktigt inbjudande ut :) 

Gardiner av lakan

Hejsan bloggen!

För några kvällar sen låg jag på soffan och stirrade på våra vardagsrumsgardiner och stänger. Dom långa vita gardinerna såg ihopklämda ut bakom soffan och svarta gardinstängerna sticker utför mycket. 


Då bestämde jag mig för att plocka ner den fula stången och sy nya gardiner. Köksgardinen från Hjärtero gillar jag jättemycket så det blev att kopiera den modellen. Då jag får en idé att göra nått skall det gärna ske samma minut eller helst samma sekund, så jag gick genast upp och rotade i tyglådan. Det jag hittade var ett gammalt vitt lakan och så hade jag en del spets kvar från något tidigare projekt. 


Då jag började trodde jag förstås att det skulle bli ett enkelt och snabbt projekt, men så blidde det inte!! Det tog mig nästan en hel dag att sy två små gardiner och jag stötte på flera knasiga bekymmer längs vägen. Men nu hänger hissgardinerna på plats :) 
Istället för att sätta upp en ny gardinstång köpte jag två kvastskaft (vanlig rundstav) som jag sågade till rätt storlek. I båda ändorna av rundstaven spikade jag en spik och spikade en längre spik i väggen som  "stången" vilar på. Aningen svårt att förklara men det är sist och slutligen en väldigt enkel och osynlig konstruktion.  





Banden valde jag att inte sy fast så kan jag byta dem till röda inför julen istället för att byta hela gardinen. 

Tyvärr blev det ingen helhetsbild från vardagsrummet idag eftersom det är så svårt att fota mot fönstren då solen lyser så starkt. Men en annan dag får ni se :) Rummet blev ljusare (om möjligt ;) och blicken dras inte längre till den fula svarta stången ;) 

tisdag 15 oktober 2013

Födelsedagskort, DIY

Hej och hå! 
Idag tänkte jag visa steg för steg hur jag fixar ihop ett enkelt födelsedagskort. 



1. Jag började med att vika ett kartongark i storlek A5 på mitten. 

2. Sen klipper jag till en pappersbit i mönstrat papper som är aningen mindre än kortbotten. 

3&4. På mitt mönstrade papper stämplar jag några krumelurer så att kortet inte skall bli för tomt. Jag tycker bäst om att använda clear stamps. 

5.  Sen plockar jag fram pappersblommorna. Till detta kort använder jag ljusa färger. Tidigare limmade jag alltid fast blommorna med fotofix men nu har jag upptäckt ett toppenlim från Panduro. Limmet torkar snabbt och pappret blir inte buckligt. HÄR kan ni beställa limmet.

6. I mitten på varje blomma limmar jag en liten "pärla".

7. För att få lite mera detaljer stansar jag ut en spetskant i vanligt kopieringspapper med min stans från fiskars. Då jag köpte den tyckte jag den var aningen dyr men den har verkligen varit värd varje euro, använder den massor. 

8. Runt kanterna på det mönstrade pappret och kortbotten färgar jag lite med en ljusbrun stämpeldyna för att få en gammaldags känsla. 

9. Till sist limmar jag ihop hela kortet och skriver grattis med bokstavsklistermärken från Panduro. 

Lätt som en plätt ;) 


måndag 14 oktober 2013

Äntligen "fredag"!!

För oss skiftesjobbare innebär fredag sällan lediga dagar eftersom vi oftast jobbar på helgerna. Förra veckan hade jag skolvecka och körde i högsta växel. Men i morse kl 9, efter att ha jobbat tre nätter på raken fick vi äntligen ta "helg". Så otroligt skönt!! :) 

Vi började med att hämta Luna som varit hos "mommo å moffa" över natten då vi var på jobbet. Sen tog vi en morgonbastu och efter det har vi bara NJUTIT av dagen! :) Jag har testat några nya recept från DEN HÄR boken som vi fick av syster min. 


Lunchmenyn blev laxburgare med tzatziki, klyftpotatis och rostade morötter. 


Hamburgarbröden blev riktigt bra. Perfekt konsistens och mycket smak. 


Till fiskbiffarna behövdes endast lax, paprika, lök och kryddor. Superenkelt :) 





Det är så roligt att stå i köket då man har gott om tid och får prova på nya recept. 



Resten av dagen har vi inte gjort ett dugg! Sett på flera filmer, myst med Luna och sovit en stund. Energitankade dagar som denna behövs minsann ibland :) 

Hoppas ni har en lika skön kväll som jag! :) 

tisdag 8 oktober 2013

Inflyttningsfest

 I helgen har vi haft ett aningen försenat inflyttningsparty. Det kom över 30 personer vilket var en överraskning, det är ovanligt att de allra flesta man bjudit har möjlighet att delta. 
Gubben och jag hade fixat en liten buffé med bland annat laxsallad, snittar och pizzabullar. 
Eftersom sötsaker sällan går åt på fester som denna blev det bara köpta kex och godis till efterrätt.


Jag är fortfarande löjligt förtjust i mina kakfat. Både budgetversionen (ovan) från Lagerhaus och den lite dyrare varianten (nedan) från Hjärtero


Mycket med denna fest förvånade mig. 
1. att det kom så mycket folk.

2. att vi fick så OTROLIGT mycket FINA presenter!! Ibland brukar jag tycka att det är lite svårt att ta emot inredningsprylar av andra eftersom min inredningsstil är ganska annorlunda och det är inte alla som förstår sig på den lantliga stilen. Denna gång hade dock alla prickat rätt!! 


Vi fick flera stora celofanpaket fyllda med smått och gott. Bland annat hade syrran plockat ihop ett paket innehållande en kokbok om vår favoritmat hamburgare, en griffeltavla med krokar, handdukar, godisburk och finfina krokar med siffror på. 


Tjejkompisarna hade köpt ett jättfint serveringsfat från Pentik dit de hade plockat godsaker från saluhallen. I paketet fanns bland annat specialkaffe, handgjord choklad, flingsalt och mycket mer!


Av goda vännerna Malin och Mapa fick vi en jättefin korg fullproppad med mat, tvålar, ljus, serveringsfat, en stor tavelram och en hel del till. Korgen blev jag jätteförtjust i och kunde ha flera i samma stil. 


Dessutom fick vi flera toppenfina handgjorda kort. Vilka duktigt tjejer det finns runt oss! 

Förutom allt ni sett på bild fick vi en stor tavelram, "verktyg" till brasan, lyktor, ljus fina vinflaskor m.m. Vi måste vara väldigt snälla då vi får alla dessa fina saker eller så är det våra vänner som är alldeles underbara! 

Den tredje grejen som förvånade mig var att vi inte hade en vindroppe i vita soffan, ingen vas hade gått sönder och ingen hade klottat på golvet. Allt gick som smort med andra ord! Dessutom var grannarna nöjda över att vi inte fört allt för mycket oväsen och avslutade festen i tid.

Tusen tack alla som var med och gjorde lördagen till en minnesvärd kväll!

onsdag 2 oktober 2013

Sovrumsbilder

Efter första visningen på lägenheten var sovrummet det rum jag kom ihåg sämst. Det var tråkigt och intetsägande med tråkiga beige tapeter och en mörk fondvägg. Vi var båda överens om att riva dom fula tapeterna och göra om rummet till vårt eget och det tycker jag vi har lyckats med!
 
 
Jag satt flera timmar och kollade runt på olika bloggar och googlade på sovrumsbilder. Inne hos Lotta med bloggen Fyra årstider fick jag inspirationen till panelen, SÅHÄR ser det ut hos henne.
 
Eftersom sambon gillade idén började paneljakten. Efter mycket letande hittade vi ett svenskt företag vid namn Lundbergs som tillverkar panelen. Efter några veckors väntetid hade vi panelen hemma. Den kom i bitar som var ca. 1,5 m långa som sen sågades efter rätt mått och limmades upp på väggen med superstarkt bygglim.

 
Kuddar och täcken kan man inte ha för mycket av. Tycker jag i alla fall ;) Spetsfilten är ett omsytt lakan som jag hittat på loppis. Bakpå har jag sytt en vi fleecefilt.


 
Överkast brukar tyvärr vara svindyra, men vårt nuvarande fyndade jag för en billig peng på Jotex. Det har fungerat superbra eftersom det varken drar åt sig smuts eller hundhår fast det har en matt yta.
 

En Happy joe ciderflaska i glas blev en perfekt vas för ett blomskott!




Luna hänger förstås med då jag springer runt och fotar. Hon vill ju också vara med! :) 

tisdag 1 oktober 2013

Inred med mat

Ofta då jag läser bloggar eller inredningstidningar tycker jag det ser så städat och fint ut med färska blommor på borden. Själv kan jag lyxa till det ibland och köpa blommor åt mig själv eller plocka in från gården. Men nu såhär till hösten är det lika fint och betydligt billigare att låta maten stå framme som dekoration!


Att ha löken på ett fint kakfat tycker jag blir en vacker kontrast. Våningsfatet känns lite exklusivt medan löken är  billig och naturlig, men tillsammans utgör de en fin helhet :) 


Frukter är vi ganska dåliga på att äta men kanske dom inte glöms bort nu då de står framme på bordet och inte ligger längst ner i kylen och möglar ;) Frukten ger det vita köket en fin, naturlig färgklick. 
Annat jag brukar ha framme är t.ex. grönsaker och ägg. Att förvara maten synligt gör köket mer levande. 

En dröm är att någon gång ha ett kök med öppna hyllor så man ser det som skåpdörrarna annars gömmer. 
I en lägenhet där jag bodde för länge sen hade jag rum att ha en hylla för alla mina torrvaror. Hyllan har jag fortfarande kvar men tyvärr ryms den inte i köket.


Jag vill passa på att tacka för ALLA fina kommentarer jag fått här på bloggen! Det känns såå bra att vara tillbaka då jag fått ett sånt varmt välkomnande! 

Höstsjukan

I söndags knackade höstsjukan på hos mig och igår kom han tydligen in i min kropp. Med sig hade han feber, snuva och en envis huvudvärk. Hoppas att det blir ett kort besök! 
Även om jag är sjukskriven från jobbet och ligger däckad på soffan har jag svårt att slappna av och bara slöa. Det är som om någon satt på min axel och påminde mig om att jag inte kan ligga och se på film då dom där skoluppgifterna ligger och väntar på att bli gjorda. 


Jag borde minsann sluta ha dåligt samvete och slänga upp benen i soffan och bara ligga och samla krafter.
För en dag får man glömma alla måsten, dricka te och lyssna på brasans smatter :)  




Här har jag bott igår och idag och myst med våra nya, fina kuddar från minimani. Passar perfekt nu till hösten! :)